Hajrágóllal nyertek Telkiben a montenegróiak
U17 férfi   |   Csapat   |   2021. augusztus. 17., 19:52
Hajrágóllal nyertek Telkiben a montenegróiak

Férfi U17-es válogatottunk gyorsan vezetést szerzett Montenegró ellen a Telki Kupa első játéknapján, és a mérkőzés nagy részében dominálni tudott, ám az utolsó pillanatokban a vendégek megszerezték a győztes találatot.

Férfi U17-es válogatottunk kedden délután Montenegró korosztályos csapata ellen kezdte meg a Telki Kupa küzdelmeit. Szélesi Zoltán szövetségi edző július végén egy edzőtáborozást már tartott a kerettagoknak, ám miután ez a korosztály az elmúlt egy évben nem játszhatott nemzetközi mérkőzést, a Telki Kupát is a csapatépítésnek szenteli a szakmai stáb, a cél az októberi Eb-selejtezőkön való eredményes szereplés.

Jól kezdte a mérkőzést a magyar együttes, már az első percekben a kapuja elé szorította a vendégeket, és az 5. percben megszerezte a vezetést is: egy lecsorgó labdára Barkóczi Benedek csapott le, csak a kapussal állt szemben, és higgadtan a jobb alsó sarokba helyezett (1-0). A montenegróiak válaszára nem sokat kellett várni, a 7. percben egy bal oldali szöglet után Bubanja csúsztatott a hálóba (1-1).

A folytatásban a magyar válogatott jelentős mezőnyfölényben játszott, egymás után futottak az akcióink a pályán, az első félidőben két további ziccert is kidolgoztunk, de Barkóczi, majd Lisztes Krisztián is centikkel a jobb alsó sarok mellé helyezett. A magyar kapu nem forgott veszélyben a szünetig, így az 1-1-es félidei eredménnyel a montenegróiak lehettek elégedettebbek.

A félidőben a vendégek hármat cseréltek, de a játék képe nem sokat változott, továbbra is a mieink irányítottak, és alakították ki a helyzeteket, a szórványos montenegrói támadások nem voltak igazán veszélyesek. Az 57. percben Szélesi Zoltán is cserélt kettőt, majd egy perccel később Farkas Jeromos lövése után a kapufáról kifelé pattant a labda. A folytatásban kicserélődött a magyar csapat, a 72. percre minden mezőnyjátékosát lecserélte Szélesi Zoltán. A mieink mezőnyfölénye eleinte megmaradt, de támadásaink kevésbé voltak veszélyesek, jóval több volt a pontatlanság, a technikai hiba a játékunkban. Az utolsó percekre ellenfelünk átvette az irányítást, és a 93. percben egy nagy védelmi hibánkat kihasználva Petar Barac megszerezte a montenegróiak győztes találatát (1-2). 

– Úgy éreztem, hogy a játékosok nehezen alkalmazkodtak a nemzetközi szinthez, azok a játékelemek, amik edzésen jól működtek, mérkőzésen már nem mentek annyira meggyőzően – nyilatkozta a lefújás után Szélesi Zoltán. – Voltak jó megoldásaink, de ellenfelünk mentálisan erősebb volt, és ezzel sikerült megnyernie a mérkőzést. Kicsit görcsösek voltunk, kapkodó volt a játékunk, talán a megfelelési kényszer hozta ezt ki a játékosokból. Abból a szempontból nem bánom ezt a korán jött pofont, hogy mindenki láthatta, miben kell fejlődnie a folytatásban. Szinte nulláról kezdtük el most a csapatépítést, és ezeken a mérkőzéseken egyre inkább kirajzolódik, kik azok, akikre számíthatunk majd az őszi tétmérkőzéseken.

A torna másik mai mérkőzésén Izrael 1-0-ra legyőzte Horvátországot. Válogatottunk csütörtökön 17.00 órakor az izraeliekkel mérkőzik meg Budafokon.

Magyarország-Montenegró 1-2 (1-1)
Magyarország: 1 Pécsi Ármin - 2 Bodnár Gergő (23 Koródi Kevin, 63.), 3 Papp Csongor (13 Kráz Tamás, 63.), 4 Kokovai Csongor (14 Komlósi Bence, 72.), 5 Szabó Tibor (15 Vaskó Aurél, 72.), 6 Boros Zsombor (16 Mihály Bálint, 57.), 8 Major Marcell (18 Pintér Máté, 57.), 9 Barkóczi Benedek (19 Pócs Balázs, 63.), 11 Menyhárt Barnabás (Huszár Marcell, 63.), 17 Farkas Jeromos (7 László Máté, 63.), 20 Lisztes Krisztián (Szűcs Tamás, 72.)
Montenegró: 1 Bobicic - 3 Bubanja (2 Vracar, 63.), 5 Kecojevic (4 Miranovic, 63.), 6 Camaj, 8 Lecic, 11 Krivokapic (16 Mrvaljevic, 80.), 15 Radojevic (13 Adzic, 63.), 17 Roganovic (Dukanovic, 46.), 18 Ljuljanovic (Petar Barac, 46.), 19 Vukicevic, 20 Pavicevic (7 Perovic, 46.)
Gólszerzők: Barkóczi 5., ill. Bubanja 7., Barac, 93.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.