Győzelemmel és ezüstéremmel zártuk a Telki Kupát
U17 férfi   |   Csapat   |   2021. augusztus. 21., 20:55
Győzelemmel és ezüstéremmel zártuk a Telki Kupát

A Szélesi Zoltán vezette férfi U17-es válogatott a Telki Kupa utolsó játéknapján 3-0-ra legyőzte a horvátokat, és ezzel a torna második helyén zárt.

A mieink a viadal első mérkőzésén balszerencsés vereséget szenvedtek a montenegrói csapattól (1-2), majd Izraellel szemben is alulmaradtak 2-1-re. A torna utolsó napján végre kijött a lépés a mieink számára, és a horvát csapatot magabiztos játékkal győzte le a válogatott. Akárcsak az első két mérkőzésen, ezúttal is gyorsan vezetést szereztünk, Barkóczi Benedek a 9. percben juttatta előnyhöz a csapatot. Ezúttal sikerült megtartani az előnyt, a mieink irányították a játékot, és több lehetőséget dolgoztak ki ellenfelüknél.

A fordulás után is kontroll alatt tartotta a mérkőzést a magyar csapat, és újabb gólokkal tette egyértelművé fölényét. A 73. percben egy jobb oldali beadást követően a menteni igyekvő Ruskovacki lábáról pattant a horvát kapuba a labda, majd a 79. percben Pócs Balázs állította be a 3-0-s végeredményt.

A tornát az izraeliek nyerték meg hibátlan teljesítménnyel, a második helyen a magyar válogatott zárt. A torna gólkirálya Barkóczi Benedek lett.

– A torna végére megérkeztünk oda, ahonnan indulni szerettünk volna, de azért hozzá kell tenni, hogy ennek a korosztálynak nagyon sok nemzetközi mérkőzése hiányzik, hiszen az elmúlt másfél évben nem tudtak közösen gyakorolni a válogatottban a játékosok – értékelt a mérkőzés után Szélesi Zoltán. – Már az előző mérkőzés második felében is láthatók voltak az előrelépés jelei a játékunkban, most pedig tovább javult a teljesítményünk, ennek az eredménye a horvátok elleni győzelem. Egy intenzív, tíznapos edzőtábor van mögöttünk, a játékosok láthatták, mit várunk el tőlük, és mi is megfigyelhettük, hogy kik illeszthetők be a leginkább abba a csapatjátékba, amit szeretnénk megvalósítani a csapattal. Bízom benne, hogy a következő összetartásokon innen folytatjuk tovább, és az oroszok, valamint a franciák elleni felkészülési mérkőzések végére a válogatott készen áll majd a tétmérkőzésekre.

Magyarország-Horvátország 3-0 (1-0)
Magyarország: Pécsi Ármin - Bodnár Gergő (Korodi Kevin, 74.), Komlósi Bence, Szabó Tibor, Papp Csongor (Kráz Tamás, 85.) - Boros Zsombor, Lisztes Krisztián (Pintér Máté, 74.), Szűcs Tamás (Mihály Bálint, 74.) - László Máté (Farkas Jeromos, 53.), Barkóczi Benedek (Major Marcell, 74.), Menyhárt Barnabás (Pócs Balázs, 53.)
Gólszerző: Barkóczi 9., Ruskovacki (öngól) 73., Pócs 79.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.