Elkészült az Eb-sorsolás: Wales, Írország és Lengyelország vár a mieinkre
U17 férfi   |   Csapat   |   2023. április. 03., 18:06
Elkészült az Eb-sorsolás: Wales, Írország és Lengyelország vár a mieinkre

A margitszigeti Ensana Hotelben megtartották a május 17-én kezdődő, magyarországi férfi U17-es Európa-bajnokság sorsolását. A magyar válogatott az írekkel, a lengyelekkel és a walesiekkel került egy csoportba.

A május 17. és június 2. között Balmazújvárosban, Budaörsön, Budapesten, Debrecenben, Felcsúton és Telkiben rendezendő tornán a Belvon Attila szövetségi edző vezette magyar válogatott mellett 15 csapat vesz részt. Az Eb-selejtezők lezárultát követően kialakult a 16 csapatos mezőny, amelynek tagja ma megtudhatták, hogy mely ellenfelekkel találkoznak májusban.

A magyar válogatott automatikusan az A-csoport első helyét foglalta el, a többi csapatot két kalapból húzta ki Dzsudzsák Balázs, az Európa-bajnokság nagykövete az alábbi kalapbeosztás szerint:

1. kalap: Franciaország, Portugália, Írország, Spanyolország, Hollandia, Horvátország, Szerbia
2. kalap: Wales, Olaszország, Németország, Lengyelország, Anglia, Svájc, Szlovénia, Skócia

Az A csoportba a mieink mellé a csoportgyőztesek közül az ír, a csoportmásodikok közül a lengyel és a walesi válogatott került. Csoportellenfeleink közül az írekkel februárban kétszer is találkoztunk felkészülési mérkőzésen Spanyolországban: az első találkozón 1-0-ra az írek nyertek, a második meccs 0-0-s döntetlennel zárult. A walesiekkel és a lengyelekkel még nem találkozott a korosztály válogatottja.

Az U17-es Európa-bajnokság csoportbeosztása:

A-CSOPORT

Magyarország
Írország
Lengyelország
Wales

B-CSOPORT

Szerbia
Spanyolország
Olaszország
Szlovénia

C-CSOPORT

Portugália
Franciaország
Skócia
Németország

D-CSOPORT

Horvátország
Hollandia
Svájc
Anglia

A csapatok az érmek és helyezések mellett az idei vb-szereplésért is küzdenek majd a tornán. A világbajnokságra öten jutnak ki: a négy Eb-elődöntős csapat mellett a negyeddöntő vesztesei közül a két legjobb csoporteredményt elérő együttes egymás elleni rájátszásos mérkőzésének a győztese.

– Az Európa-bajnoki részvételnek kettős célja lesz, egyrészt szeretnénk olyan tehetségeket találni, akik később a felnőtt futballban is megállják a helyüket – mondta a sorsolás után Belvon Attila. – Az Európa-bajnoki szereplés ebből a szempontból fontos mérföldkő, hiszen a játékosok megtapasztalhatják, hogy milyen az európai topfutball, és milyen teljesítményt kell nyújtani a legmagasabb szinten. Ugyanakkor megvannak a rövid távú céljaink is, szeretnénk továbbjutni a csoportból. A célunk eléréséhez a mentális felkészítés mellett megfelelő fizikai és taktikai állapotba kell hoznunk a játékosokat. Szeretnénk még csiszolni a támadójátékunkon is, az utóbbi időszakban ugyanis kevesebb gólt szereztünk a felkészülési mérkőzéseinken. Az ellenfeleink közül a lengyeleket személyesen láttam Portugáliában az elitkörös csoportjukban, az írekkel pedig nemrégiben két felkészülési mérkőzést játszottunk. Az Eb-ig hátralévő időszakban természetesen a lehető legalaposabban feltérképezzük a csoportellenfeleinket, és mindent megteszünk a sikeres szereplés érdekében.

Belvon Attila együttese az Európa-bajnoki rajt előtt, április 19-én még egy felkészülési mérkőzést játszik: a szerbeket fogadja Telkiben.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.