Elitkörre készül az U17, összeáll az U20-as válogatott
U17 férfi   |   Csapat   |   2024. január. 19., 17:34
Elitkörre készül az U17, összeáll az U20-as válogatott

Összeállt a válogatottak tavaszi programja, hosszú idő után újra megalakul az U20-as válogatott.

Utánpótlás-válogatottjaink közül a férfi U17-es, valamint a női U19-es és U17-es csapat áll Eb-selejtező torna előtt, míg a férfi U19-eseknek nyárig már nem lesz összetartásuk.

Az U19-es válogatott ugyanis nem jutott tovább őszi Eb-selejtező csoportjából, ezért tavasszal a 2005-ös korosztály önállóan nem vesz részt egyetlen összetartáson sem, viszont a 2004-es születésű játékosokkal kiegészülve, U20-as válogatottként lesznek mérkőzései. Elsőként március 20-án és 22-én az izlandiakat fogadja együttesünk, majd május végén ismét tervben van egy felkészülési találkozó.

Az U17-es válogatott március végén Angliában játszik Eb-selejtező elitkört sorrendben a franciák, a házigazda angolok és az északírek ellen. A tétmeccsek előtt, februárban Spanyolországban edzőtáborozik a Jeremiás Gergő vezette együttes, ahol február 14-én az ír, két nappal később a svájci válogatottal játszik felkészülési mérkőzést.

Az U18-asok április közepén a görögöket fogadják Telkiben. Ezt követően, a szezon végén, június első napjaiban a svédekkel és a walesiekkel játszik Szélesi Zoltán együttese.

A Szalai László vezette U16-os válogatott március 12-én és 14-én Belgiumban a házigazdákkal játszik két felkészülési meccset, majd április 18-án a norvégokat fogadja Telkiben. Május első felében Boszniába utazik a válogatott az UEFA fejlesztési tornájára, ahol a hazaiak mellett a szlovén és a görög csapattal méri össze az erejét.

A legfiatalabbak korosztályos válogatottja, az U15-ös csapat már februárban meccseket játszik, méghozzá Írországban egy nemzetközi tornán. Az írek mellett az északír és a walesi együttes lesz a mieink ellenfele. Március elején Törökországban vár két mérkőzés Szabados József csapatára, május elején pedig Szlovákiába utazik az együttes, ahol a lengyel, finn és a szlovák csapattal találkozik egy négyes torna keretében.

Az U21-es válogatottnak ebben a félévben a kazahok elleni idegenbeli találkozó lesz az egyetlen Eb-selejtezője március 26-án, előtte öt nappal, március 21-én pedig felkészülési mérkőzésen fogadja a moldávokat Gera Zoltán együttese.

A nőknél a Szarvas Alexandra vezette U19-es együttes februárban a portugáliai Algarvébe utazik, ahol a lengyel, a portugál és az osztrák csapattal játszik egy-egy felkészülési mérkőzést. Április elején már tétmeccsek várnak az együttesre, a hazai rendezésű Eb-selejtezőben a svéd, a német és a román válogatott szerepel a csoportunkban.

A női U17-es válogatott február elején Görögországban, a hazaiak elleni két mérkőzéssel (február 6. és 9., Athén) készül az Eb-selejtező tornára, amelyet március 8-14. között rendeznek Horvátországban, a mieink sorrendben a belgákkal, a horvátokkal és az osztrákokkal mérkőznek meg. A női U16-os válogatott áprilisban a németek U15-ös együttesével játszik, majd május elején Horvátországban vesz részt egy négy csapatos UEFA-tornán.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.