Egy szögletgól döntött az izraeliek javára
U17 férfi   |   Csapat   |   2024. október. 07., 21:23
Egy szögletgól döntött az izraeliek javára

Férfi U17-es válogatottunk 1-0-s vereséget szenvedett az izraeli korosztályos csapat elleni hétfői felkészülési mérkőzésén Gyirmóton. A két csapat csütörtökön ismét megmérkőzik egymással.

A Németh Antal szövetségi edző vezette U17-es válogatott novemberben Romániában játszik Európa-bajnoki selejtező mérkőzéseket (a házigazdák mellett a görögökkel és az azeriekkel), a mostani, győri összetartás a felkészülés egyik utolsó állomása, két, Izrael elleni nemzetközi mérkőzéssel.

A hétfői első összecsapás végig kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, és így komolyabb helyzetek nélkül telt el a kilencven perc. Az izraeliek mégis nyerni tudtak, mert az első félidőben egy bal oldali szöglet után Eligulashvili fejesével megszerezték a találkozó egyetlen gólját. A két csapat csütörtökön ismét megmérkőzik egymással Gyirmóton.

– A védekezésünk rendben volt a mai mérkőzésen, az átmeneteink is viszonylag jól működtek, a támadójátékunk azonban nem volt hatékony, az akcióink rendre elhaltak a középső zónában, ezen a területen sokat kell még előrelépnünk ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni a selejtezőkön. Sajnálom, hogy egy pontrúgással végül alulmaradtunk, de bízom benne, hogy az Eb-selejtezőket megelőző utolsó felkészülési meccsen, csütörtökön, néhány most kimaradó kulcsemberünkkel kiegészülve sikerül javítanunk, és önbizalmat szerezni a novemberi tétmérkőzésekre – nyilatkozta a mérkőzés után Németh Antal.

Magyarország-Izrael 0-1 (0-1)
Magyarország: Szentmihályi Ádám - Wébel Máté (Sánta Milán, 73.), Lakatos Kristóf, Csóka Gergely, Lakatos Martin (Árnits Olivér, 82.), Rankó Viktor (Milicz Péter, 73.)- Rab Bence, Zubor Ádám (Kovács Noel, 83., Söptei Bálint (Mándity Márkó, 58.) - Gólik Benjámin (Magyarics Erik, 58.), Nyers Ádám


Címkék:

Kapcsolódó hírek