A továbbjutásért játszik az írekkel a válogatott
U17 férfi   |   Csapat   |   2023. május. 23., 00:07
A továbbjutásért játszik az írekkel a válogatott

Férfi U17-es válogatottunk kedden 20.00 órakor játssza az utolsó csoportmérkőzését a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Az írek elleni mérkőzésen egy pont is elegendő lenne a továbbjutáshoz, de a cél a győzelem.

Belvon Attila együttese a walesiek elleni magabiztos, 3-0-s siker után 5-3-ra alulmaradt a lengyelekkel szemben, így a csoportmérkőzések utolsó körében dől el, hogy továbbjut-e a negyeddöntőbe. Ehhez kedden egyetlen pont is elég lenne az ír csapat ellen, amely ugyancsak 3-0-ra győzte le Walest, viszont 5-1-re kapott ki a lengyelektől.

A magyar és az ír együttes februárban kétszer is megmérkőzött egymással Spanyolországban felkészülési találkozón, akkor ellenfelünk az első mérkőzést 1-0-ra megnyerte, a másodikon 0-0 lett a végeredmény. Játékosaink ezeken a mérkőzéseken testközelből is megtapasztalhatták, hogy az írek rendkívül szervezett futballt játszanak, nehéz feltörni a védelmüket, elöl pedig több kiemelkedő képességű támadóra támaszkodhatnak.

A vasárnapi regenerációt követően hétfőn a magyar keret minden tagja teljes értékű edzésmunkát végzett, vagyis Írország ellen mind a 20 játékosra számíthat Belvon Attila.

– Az elmúlt két napban próbáltuk a lengyelek elleni mérkőzés pozitívumait erősíteni a játékosokban, mert a vereség ellenére voltak ilyenek is, az más kérdés, hogy öt gólt egyetlen mérkőzésen sem szabad kapni – fogalmazott Belvon Attila. – A játékosok is érezték, hogy több lehetett volna az előző mérkőzésben, és azzal is tisztában vannak, hogy az írek ellen nem követhetünk el olyan hibákat, mint szombaton. Támadásban szeretnénk megtartani azt a tudatos játékot, amellyel két mérkőzésen hat gólt szereztünk eddig a csoportban, ugyanakkor védekezésben stabilabbnak, fegyelmezettebbnek kell lennünk. Nagy hibát követnénk el, ha döntetlenre próbálnánk játszani kedden. Gólokat akarunk lőni, győzni akarunk, és ebben a csapatban minden megvan ahhoz, hogy el is érjük a célunkat az írek ellen.

Az írek elleni mérkőzés kedden 20.00 órakor kezdődik a felcsúti Pancho Arénában. A már biztos csoportgyőztes lengyelek a pont nélkül álló, és biztosan búcsúzó walesiekkel játszanak ugyanekkor Budaörsön.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.