Keddtől a Telki Kupán szerepel az Eb-re készülő U17-es válogatott
U17 férfi   |   Csapat   |   2022. augusztus. 15., 11:36
Keddtől a Telki Kupán szerepel az Eb-re készülő U17-es válogatott

A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő férfi U17-es válogatott kedden, csütörtökön és szombaton játszik mérkőzést a Telki Kupán. Idén a magyar mellett az izlandi, a horvát és a török korosztályos csapat küzd az aranyéremért.

Telki Kupa: 40!

A Telki Kupa az egyik legrégebbi európai felkészülési utánpótlástorna, amelyet 1981-ben rendeztük meg első ízben, és azóta csak a koronavírus-járvány miatt maradt el egy alkalommal. Annak idején Aranykalász-kupa, Ráckevei torna, majd NIT (Nemzetközi Ifjúsági Torna) is volt a viadal neve, néhány éve pedig már Telki Kupaként ismerhetjük. Az idei lesz a viadal 40. kiírása.

Jövő tavasszal Magyarország lesz a férfi U17-es Európa-bajnokság házigazdája, ezért a Belvon Attila vezette korosztályos válogatott a rendező jogán résztvevője lesz a viadalnak. Ez azt jelenti, hogy a mieink nem játszanak tétmérkőzéseket májusig, a felkészülési találkozók sora pedig ezen a héten a Telki Kupa három meccsével kezdődik meg.

Sérülések és klubkötelezettség miatt több alapember is hiányzik a tornáról, így a szakmai stáb néhány újoncot is meghívott a három mérkőzésre. A mieink kedden 17.00 órakor Telkiben az izlandiak ellen kezdik meg a szereplésüket, csütörtökön 17.00 órakor Budaörsön a horvátokkal játszunk, majd szombaton 15.00 órakor Telkiben a törökök ellen zárjuk a viadalt.

– A hiányzások miatt öt-hat helyen változik a csapatunk, de az elmúlt két évben erős váz alakult ki, amelyre építkezhetünk, és bízom benne, hogy az új játékosok, és az eddig kevesebb lehetőséghez jutó labdarúgók is hozzá tudnak tenni a játékunkhoz. Szeretném, ha játékban minimum azt a szintet hoznánk, amit az előző félévben, és bizonyos szegmensekben előre is tudnánk lépni. Szeretnénk eredményesen szerepelni, mert a győzelmek elősegítik a csapat és a játékosok épülését, de a legfontosabb, hogy az edzéseket gyakorolt játékelemek megjelenjenek a mérkőzéseken is a játékunkban – mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Molnár Mátyás (Honvéd-MFA)
Radnóti Dániel (Ferencváros)

Védők:

Lengyel Noel (Főnix)
Kovács Kornél (Kisvárda)
Ásványi Domonkos (Puskás Akadémia)
Umathum Ádám (Puskás Akadémia)
Kubicsek Levente (Puskás Akadémia)
Kun Olivér (Puskás Akadémia)
Vén Boldizsár (Ferencváros)

Középpályások:

Kern Martin (Puskás Akadémia)
Balabás Bence (Austria Wien)
Girsik Attila (Vasas)
Bán Gergő (MTK Budapest)
Galántai Tamás (Torino)
Bagi Ádám (Ferencváros)
Kopácsi Áron (Illés Akadémia)

Támadók:

Molnár Csaba (Vasas)
Varga Zétény (Ferencváros)
Katona István (Illés Akadémia)
Balogh Zsombor (Honvéd-MFA)
Somfalvi Bence (Puskás Akadémia)
Schneider Nándor (Puskás Akadémia)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.