Visszavágtak a szlovénok a keddi vereségért

2018. szeptember. 20., 17:57   |    

Visszavágtak a szlovénok a keddi vereségért

U16-os válogatottunk csütörtökön lejátszotta második mérkőzését is a szlovénokkal, ezúttal az ellenfél örülhetett győzelemnek.

Kedden Nagykanizsán a mieink magabiztos, 3-1-es győzelmet arattak a szlovénok ellen, a határ túloldalán rendezett csütörtöki visszavágó első félidejében azonban a házigazdák voltak a jobbak. Szlovénia már a 9. percben megszerezte a vezetést, és ebben a félidőben játékban is a mieink felé kerekedett. A második félidőben a magyar válogatott volt a jobb, de a szlovénok egy kontrából megduplázták az előnyüket, így a 66. percben Németh Dániel gólja csak a szépítésre volt elég. A folytatásban megvoltak a lehetőségeink arra, hogy fordítsunk, de a hazai kapu előtt nem voltunk elég pontosak, így végül maradt az eredmény, a szlovénok 2-1-es győzelmével zárult az összecsapás.

– Az első félidőt nagyon elrontottuk, a szlovénok jól lezárták előttünk a területeket, így hiába birtokoltuk többet a labdát, a hazaiak akarata érvényesült – értékelt a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – A második félidőre feljavult a játékunk, sok helyzetet alakítottunk ki, kapufákat lőttünk, de a lehetőségek kimaradtak, a szlovénok pedig egy labdavesztést követő kontra végén ismét betaláltak. A szépítő gólunk után megvolt a lehetőségünk az egyenlítésre, a helyzetek alapján akár a győzelemre is meglehetett volna az esély. Pozitívum, hogy a második félidőben mentálisan és fizikálisan is az ellenfél fölé nőttünk, az első félidei hibáinkból azonban tanulnunk kell.

Szlovénia-Magyarország 2-1 (1-0)
Magyarország: Boros Roland - Biben Barnabás, Török Kevin, Rabi Dániel (Csinger Márk, 52.), Fűzfői Márk (Helembai Márk, 52.) - Sztojka Dominik, Kispál Tamás (Farkas Botond, 60.), Nagy Sámuel (Bényei Ágoston, 41.) - Varga Donát (Kovács Mátyás, 41.), Bakos Zsombor, Kerezsi Zalán (Németh Dániel, 41.)
Gólszerzők: Sesko 9., Medved 50., ill. Németh 66.


Főszponzoraink
Szponzoraink