U16: vereséggel kezdett Japánban a válogatott
U16 férfi   |   Mérkőzések   |   2016. június. 22., 15:02
U16: vereséggel kezdett Japánban a válogatott

Két nappal a megérkezést követően a házigazdával játszott mérkőzést Japánban az U16-os válogatott.

A magyar csapat közel egynapos utazást követően, hétfőn érkezett meg Japánba, két nappal később pedig máris pályára lépett, ráadásul éppen a házigazdákkal kezdte meg szereplését a négycsapatos nemzetközi tornán. Az akklimatizációra nem volt elég a két nap, és ez meglátszott a játékunkon is, a mieink tompán, dekoncentráltan futballoztak, a hazaiak jóval dinamikusabb futballt mutattak be.

A mérkőzés elején a mieink léptek fel kezdeményezően, egy nagy lehetőséget is kihagytunk, de szép lassan átvették az irányítást a japánok, és a szünetig három gólt szerezve el is döntötték a mérkőzést. Bár egy jogos büntetőből Szoboszlai Dominik szépített, ennél közelebb nem jutottunk a pontszerzéshez, mert a második játékrészben sem sikerült ritmust váltania a csapatnak. A 92. percben a japánok kihasználták emberelőnyüket (Szoboszlait a 90. percben állította ki a játékvezető második sárgája után), lőttek egy újabb gólt, és ezzel 4-1-re megnyerték a találkozót.

- Nem tudtuk hozni az eddig ránk jellemző egységes, koncentrált játékot, az ellenfelünk jobb volt, és megérdemelten győzött. Van még két mérkőzésünk, ezeken mindent megteszünk, hogy sokkal hatékonyabb és jobb játékot tudjunk bemutatni - értékelt a találkozó után Belvon Attila szövetségi edző.

A magyar válogatott pénteken Mexikóval, vasárnap Malival mérkőznek meg.

Japán-Magyarország 4-1 (3-1)
Magyarország: Oroszi István - Ujvárosi Ádám (Bidzilya Anton, 82.), Horváth Csanád, Opavszky Balázs (Kovács Dániel, 33.), Győri Olivér - Szoboszlai Dominik, Lipóth András (Zeke Márió, 59.) - Szerető Krisztofer (Terbe Botond, 59.), Schön Szabolcs, Horváth Olivér (Kiss Tamás, 59.) - Timári Norman (Bencze Márk, 59.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Visszavágtak a szlovénok a keddi vereségért
Visszavágtak a szlovénok a keddi vereségért

U16-os válogatottunk csütörtökön lejátszotta második mérkőzését is a szlovénokkal, ezúttal az ellenfél örülhetett győzelemnek.

U16: Három gól és győzelem Szlovénia ellen
Meccsbeszámoló
Túl nagy falat volt U16-osainknak a holland válogatott

U16-os válogatottunk csütörtökön lejátszotta második mérkőzését is a szlovénokkal, ezúttal az ellenfél örülhetett győzelemnek.