U16: Büntetőkkel győztünk Montenegró ellen
U16 férfi   |   Mérkőzések   |   2018. április. 03., 19:35
U16: Büntetőkkel győztünk Montenegró ellen

U16-os válogatottunk felkészülési mérkőzésen 2-1-re legyőzte Montenegró korosztályos csapatát. Mosonmagyaróváron.

A Preisinger Sándor vezette U16-os válogatott e heti összetartása során két felkészülési mérkőzést játszik Montenegró fiataljaival. A keddi, első összecsapáson a magyar válogatott végig jelentős mezőnyfölényben játszott, de az első félidőben nem tudott előnyt szerezni. A 26. percben Szalay Szabolcs végezhetett el egy 25 méteres szabadrúgást, amely fél méterrel kerülte el a montenegrói kaput. Az Illés Akadémia játékosa egy perc múlva ismét veszélyeztetett, 16 méterről lőtt nem sokkal mellé.

A 0-0-ás állás egészen a 60. percig megmaradt, ekkor Lászlót buktatta az egyik montenegrói védő a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Major Sámuel váltotta gólra. A 63. percben a magyar csapat szinte lemásolta a korábbi akcióját. Megint Lászlót rántották le a büntetőterületen, és megint Major állt a labda mögé, aki ezúttal sem hibázott. A 66. percben Montenegró is tizenegyeshez jutott, miután Vukovicsot nem tudta megállítani a magyar védelem. A büntetőt a csapatkapitány Gasevic váltotta gólra, beállítva a 2-1-es végeredmény.

- Küzdelmes mérkőzés volt, amelyen mi alkalmazkodtunk jobban a kissé nehéz talajú pályához. Az első félidőben kicsit még akadozott a játékunk, a másodikban viszont már sikerült megvalósítani azokat a taktikai elemeket, amiket megbeszéltünk. Labdabirtoklásban végig jelentős fölényben futballoztunk, a párharcokat is jó hatékonysággal vívtuk meg, és a kialakított helyzetek alapján is megérdemeltük a győzelmet - mondta a mérkőzést követően Preisinger Sándor szövetségi edző.

A két csapat csütörtökön 11 órától ismét megmérkőzik egymással Mosonmagyaróváron.

Magyarország-Montenegró 2-1 (0-0)
Magyarország: Vaits Marcell - Godányi Dominik, Balogh Botond, Pereira Américo, Csányi Ádám - Major Sámuel, Ominger Gergő (Kata Mihály, 67.) - Mester Csaba, Németh András (Burzi Alex, 54.), László Dávid - Szalay Szabolcs (Molnár Rajmund, 67.)
Magyar gólszerző: Major 59., 62. (mindkettő 11-esből), ill. Gasevic 66.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Visszavágtak a szlovénok a keddi vereségért
Visszavágtak a szlovénok a keddi vereségért

U16-os válogatottunk csütörtökön lejátszotta második mérkőzését is a szlovénokkal, ezúttal az ellenfél örülhetett győzelemnek.

U16: Három gól és győzelem Szlovénia ellen
Meccsbeszámoló
Túl nagy falat volt U16-osainknak a holland válogatott

U16-os válogatottunk csütörtökön lejátszotta második mérkőzését is a szlovénokkal, ezúttal az ellenfél örülhetett győzelemnek.