U16: súlyos vereséget eredményeztek a hibáink
U16 férfi   |   Mérkőzések   |   2016. október. 27., 13:54
U16: súlyos vereséget eredményeztek a hibáink

U16-os válogatottunk lejátszotta e heti második felkészülési mérkőzését is Telkiben, az ukránok ellen.

A keddi első összecsapás kiegyenlített játékot, és 1-1-es döntetlent hozott, a csütörtöki visszavágón azonban az ukránok sima, 4-0-ás győzelmet arattak. A magyar válogatott rendkívül megilletődötten kezdte a mérkőzést, rengeteg volt az átadási és helyezkedési hiba, az ukránok pedig könyörtelenül kihasználták a kihagyásainkat, a 20. percben már 3-0-ra vezettek. A 35. percben szépíthettünk volna, de büntetőt hibáztunk, pár perccel később pedig a kontrajátékra berendezkedő ukránok megszerezték a negyedik góljukat is.

A második félidőre szinte teljesen kicserélődött a magyar válogatott, feljavult a játékunk, szervezettebben futballoztunk, de a helyzeteink kimaradtak, és végül a becsületgólt sem sikerült megszerezni.

- Kezdeményező játékot szerettünk volna játszani, de ezt csak úgy lehet eredményesen megvalósítani, ha pontos, minőségi passzokat adnak a játékosok. Sajnos ez ma nem történt meg, rengeteg passzhibánk volt, sok labdát eladtunk, nem volt megfelelő a helyezkedésünk, az ukránok pedig nem tettek mást, mint éltek a tálcán kínált lehetőségekkel. A tanulság az, hogy határozottabb, agresszívebb játékra van szükség, sokkal zártabban kell védekezni, és meg kell tanulni, mikor kell és lehet nagyobb hangsúlyt fektetni a támadásokra - mondta a mérkőzés után Belvon Attila.

Magyarország-Ukrajna 0-4 (0-4)
Magyarország: Bánki Márton András (Kiss Ágoston, 41.) - Múcska Viktor (Krén Bálint, 41.), Gáspár Máté (Ángyán Richárd, 41.), Nyári Patrik, Papp László (Bekker Roland, 21.)- Sipos Zoltán (Lakatos Benjámin, 31.), Mazzonetto Alessio (Márton Adrián, 41.) - Bukta Csaba (Fönyedi Gergő, 41.), Kócsó Bálint (Földi Botond, 41.), Tóth Gábor Kristóf(Beke Péter, 41.) - Kiss Bence


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Visszavágtak a szlovénok a keddi vereségért
Visszavágtak a szlovénok a keddi vereségért

U16-os válogatottunk csütörtökön lejátszotta második mérkőzését is a szlovénokkal, ezúttal az ellenfél örülhetett győzelemnek.

U16: Három gól és győzelem Szlovénia ellen
Meccsbeszámoló
Túl nagy falat volt U16-osainknak a holland válogatott

U16-os válogatottunk csütörtökön lejátszotta második mérkőzését is a szlovénokkal, ezúttal az ellenfél örülhetett győzelemnek.