U16: győzelemmel zártuk az UEFA-tornát
U16 férfi   |   Mérkőzések   |   2016. május. 06., 15:52
U16: győzelemmel zártuk az UEFA-tornát

U16-os válogatottunk Ausztria ellen lépett pályára a négy csapatos nemzetközi viadalon, és Szoboszlai Dominik találatával 1-0-ás győzelmet aratott.

A Belvon Attila vezette U16-os válogatott az írektől elszenvedett vereség és a szlovákok 3-0-ás legyőzése után pénteken délután a szintén egy győzelemmel és egy vereséggel álló osztrákokkal mérkőzött meg Telkiben. A mérkőzés végig nagy iramú volt, az osztrákok az első félidőben kihasználták a mieink pontatlanságait, labdaeladásait, így némi mezőnyfölényben játszottak, de a védelmünket ritkán tudták megbontani.

A fordulás után is maradt a magas iram, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, az 58. percben ezek közül mi használtunk ki egyet: egy gyors, rövid passzos akció során nagyszerűen bontottuk meg középen az osztrák védelmet, Szoboszlai Dominik pedig 13 méterről kapu bal oldalába lőtt (1-0). A gól után az osztrákok fokozták a tempót, és több nagy helyzetet is kialakítottak a kapunk előtt, de amikor szükség volt rá, Kovács Péter remekül védett, így elmaradt az egyenlítő találat. A magyar kontránk is veszélyesek voltak, előfordult, hogy ziccerig vittünk egy ellentámadást, de a befejezés nem volt pontos. Az utolsó percekre is maradt izgalom, de sikerült kivédekezni az osztrák rohamokat, így egygólos győzelemmel zártuk az összecsapást.

- Fegyelmezett, gyors osztrák csapat ellen játszottunk, ezen a meccsen is látszott, hogy Ausztria, a tudatos építkezésnek köszönhetően, roppant erős utánpótlással rendelkezik, ezért nagyon értékes ez a győzelem - mondta a mérkőzés után Belvon Attila. - Nem ez volt a legjobb meccsünk a tornán, mert túl sok labdát adtunk el, de a fegyelmezett csapatjáték, a jó kapusteljesítmény és egy gyönyörű akció végül győzelmet hozott számunkra. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, sok helyzetet és rengeteg párharcot láthattunk, végig óriási volt az iram. A játékosok felemelhetik a fejüket, és büszkék lehetnek arra, hogy megnyerték a mérkőzést. Ezen a három mérkőzésen láttuk a hibáinkat és láttuk az erényeinket is, a jövőben tovább dolgozunk azon, hogy tovább fejlődjön a csapat.

Magyarország-Ausztria 1-0 (0-0)
Magyarország: Kovács Péter - Farkas Dániel, Újvárosi Ádám, Opavszky Balázs, Győri Olivér (Csóka Dániel, 65.)- Kovács Krisztián (Lipóth András, 41.), Csonka András (Schön Szabolcs, 46.) - Csoboth Kevin (Kiss Tamás, 72.), Szoboszlai Dominik, Horváth Olivér (Szerető Krisztofer, 46.) - Tímári Norman (Tóth Zoltán, 79.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Visszavágtak a szlovénok a keddi vereségért
Visszavágtak a szlovénok a keddi vereségért

U16-os válogatottunk csütörtökön lejátszotta második mérkőzését is a szlovénokkal, ezúttal az ellenfél örülhetett győzelemnek.

U16: Három gól és győzelem Szlovénia ellen
Meccsbeszámoló
Túl nagy falat volt U16-osainknak a holland válogatott

U16-os válogatottunk csütörtökön lejátszotta második mérkőzését is a szlovénokkal, ezúttal az ellenfél örülhetett győzelemnek.