Túl nagy falat volt U16-osainknak a holland válogatott

2018. október. 24., 21:41   |    

Túl nagy falat volt U16-osainknak a holland válogatott

U16-os válogatottunk szerdán délután felkészülési mérkőzésen mérte össze erejét a holland korosztályos csapattal Telkiben.

A Telkiben edzőtáborozó U16-os együttesünkre nehéz feladat várt aktuális összetartásán: a héten kétszer is megmérkőzik az utánpótlásban Európa legszűkebb élvonalához tartozó hollandok korosztályos válogatottjával. A szerdai találkozó első perceiben két hatalmas helyzetet is kidolgozott a magyar együttes, de ezek kimaradtak, a hollandok pedig gyorsan átvették az irányítást, és első lehetőségükből, a 6. percben megszerezték a vezetést. 

A gól önbizalmat adott a vendégeknek, és az idő múlásával egyre inkább kidomborodott, hogy egyéni képességekben nem tudjuk felvenni velük a versenyt. A találkozó egyes periódusaiban szervezett játékkal tartani tudtuk a lépést a vendégekkel, de a második félidő elején, a harmadik kapott gól után szétesett a játékunk, és nem tudtuk megakadályozni a nagy különbségű vereséget – a 0–4-es végeredmény reálisnak mondható a látottak alapján. 

– Kiemelkedő technikai és fizikai képességekkel rendelkező ellenféllel játszottunk, ezúttal szervezettséggel sem tudtuk eltünteti ezt a különbséget. A kapott gólok után bizonytalanabbá váltunk, védekezésben eddig nem látott hibáink jöttek elő, míg a hollandoknak óriási magabiztosságot adott a tudáskülönbség, ez vezetett végül a nagy különbségű vereséghez. Szeretnénk pénteken szorosabb meccset játszani, de ehhez sokkal határozottabban kell majd futballoznunk – értékelt a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.

A két csapat péntek délután ismét megmérkőzik egymással Telkiben.

Magyarország-Hollandia 0-4 (0-2)
Magyarország: Senkó Zsombor - Varga Gergő, Török Kevin, Csinger Márk, Helembai Márk - Sztojka Dominik, Bényei Ágoston (Fűzfői Márk, 78.), Nagy Sámuel (Nyitrai Bence, 41.) - Kovács Mátyás (Nikitscher Gergő, 52.), Németh Dániel (Vogyicska Balázs, 62.), Kerezsi Zalán (Bakos Zsombor, 41.)


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink