Győzelemmel kezdte az évet az U16-os válogatott
U16 férfi   |   Mérkőzések   |   2018. február. 27., 16:13
Győzelemmel kezdte az évet az U16-os válogatott

A Preisinger Sándor vezette magyar U16-os válogatott az íreket győzte le Telkiben, ötgólos mérkőzésen.

Az U16-os válogatott első idei felkészülési mérkőzéseit játssza a héten, mindkettőt az írek korosztályos csapata ellen. A keddi első találkozón hatvan percen keresztül fölényben futballoztunk, több helyzetet alakítottunk ki ellenfelünknél, és a 26. percben, Zuigéber Ákos büntetőjével megszereztük a vezetést is (1-0), majd egy ír védelmi hibát kihasználva a fordulás után megdupláztuk az előnyt: Komáromi György csípett el egy rossz visszapasszt, kicselezte a kapust, majd a hálóba helyezett (2-0).

A második félidő közepe táján visszaesett valamelyest a játékunk, a harciasan, szívósan játszó, fizikai erejüket jól kihasználó írek két beadást követően is a kapunkban juttatták a labdát: a 67. percben szépítettek (2-1), majd a 74. percben kiegyenlítettek (2-2). A végén mégis a magyar csapat örülhetett, a meccs végét megnyomtuk, és az utolsó percben, egy szép akció végén Németh András 10 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot, beállítva a 3-2-es végeredményt.

- Hatvan percig taktikusan, jól fociztunk, de a második félidőben visszaesett a játékunk, és ezt kíméletlenül kihasználták az írek. A csapat mentális erejét mutatja, hogy ezek után újítani tudtunk, és az utolsó percben megnyertük a meccset. Abból a szempontból fontos a győzelem, hogy önbizalomban, mentális téren erősödik vele a csapat, amire szükség is van az őszi Eb-selejtezők előtt - nyilatkozta a mérkőzés után Preisinger Sándor szövetségi edző.

Magyarország-Írország 3-2 (1-0)
Magyarország: Vaits Marcell - Godányi Dominik, Posztobányi Patrik, Török Kevin, Bekker Roland - Kata Mihály (Németh András, 41.), Ominger Gergő, Mester Csaba (Buna Gábor, 56.) - Zuigéber Ákos, Molnár Rajmund (Burzi Alex, 41.), László Dávid (Komáromi György, 41.)
Magyar gólszerző: Zuigeber a 26., Komáromi a 42., Németh a 80. percben



Címkék:

Kapcsolódó hírek

Visszavágtak a szlovénok a keddi vereségért
Visszavágtak a szlovénok a keddi vereségért

U16-os válogatottunk csütörtökön lejátszotta második mérkőzését is a szlovénokkal, ezúttal az ellenfél örülhetett győzelemnek.

U16: Három gól és győzelem Szlovénia ellen
Meccsbeszámoló
Túl nagy falat volt U16-osainknak a holland válogatott

U16-os válogatottunk csütörtökön lejátszotta második mérkőzését is a szlovénokkal, ezúttal az ellenfél örülhetett győzelemnek.