Visszavágtak a litvánok a keddi vereségért
U16 férfi   |   Csapat   |   2019. április. 11., 13:47
Visszavágtak a litvánok a keddi vereségért

U16-os válogatottunk 2-1-es vereséggel zárta csütörtöki, Litvánia elleni felkészülési mérkőzését.

A Telkiben edzőtáborozó magyar U16-os válogatott kedden 2-1-re legyőzte felkészülési mérkőzésen a litvánokat, és a csütörtöki visszavágó első félidejében úgy tűnt, hogy a magyar csapatnak jó esélye lesz a duplázásra. Válogatottunk azonban hiába alakított ki óriási lehetőségeket, a legnagyobb helyzetekből sem tudott gólt szerezni. A litvánok nem jelentettek veszélyt a kapunkra, ám a félidő utolsó percében egy rövid hazaadásnál labdát szereztek, és Dovydaitis gólra váltotta a tálcán kínált lehetőséget (0-1). 

A fordulás után az első helyzetünkből tizenegyeshez jutottunk, amit Németh Dániel értékesített (1-1), a következő negyedórában pedig sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, és úgy tűnt, csak idő kérdése az újabb gól. A meccs végéhez közeledve azonban szétesett a játékunk, a litvánok több veszélyes lehetőséget is kialakítottak, és ebből az egyiket góllal zárták, Burba volt eredményes (1-2). A hajrában is többször eljutottunk a vendégek kapujáig, de nem sikerült egyenlítenünk, a litván válogatott megnyerte a mérkőzést. 

– Szerettünk volna előrelépni játékban a keddi mérkőzéshez képest, ez sajnos nem valósult meg. Érvényesült a futball törvényszerűsége: az első félidő kihagyott helyzetei megbosszulták magukat, ellenfelünk két góljára nem tudtunk válaszolni, de nemcsak az eredményt tekintve, hanem a játékunkat látva is jókora hiányérzetem van – nyilatkozta a mérkőzés után Belvon Attila.

Magyarország-Litvánia 1-2 (0-1)
Magyarország: Pataki Márk - Mayer János, Török Kevin, Szujó Attila - Varga Gergő (Benkő László, 41.), Kispál Tamás (Horváth Artúr, 70.), Bene Domonkos (Bényei Ágoston, 41.), Benczenleitner Barna (Helembai Márk, 41.) - Kovács Mátyás (Sós Máté, 64.), Molnár Roland, Kerezsi Zalán (Németh Dániel, 41.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.