Visszavágott a szlovénoknak az U16-os válogatott
U16 férfi   |   Csapat   |   2019. szeptember. 19., 20:03
Visszavágott a szlovénoknak az U16-os válogatott

Férfi U16-os válogatottunk 2-0-ra legyőzte a szlovén korosztályos együttest Nagykanizsán.

A magyar válogatott kedden hiába volt mezőnyben egyenrangú partnere a házigazda szlovénoknak, ellenfelünk az első félidőben három lehetőségéből is gólt ért el, és végül 3-0-ra megnyerte a találkozót. A csütörtöki, nagykanizsai visszavágó is kiegyenlített játékkal kezdődött, de ezúttal mi szereztük az első gólt: egy kontra végén Vancsa Zalán volt eredményes. A gól után sebességet váltottak a vendégek, kezdeményezőbb futballt játszottak, de ezúttal jól oldottuk meg a védekezést. 

A fordulás után egyértelmű volt a szlovénok labdabirtoklási fölénye, de a védelmünket nem tudták feltörni. A mieink nemcsak tartották az előnyt, de a félidő derekán megduplázták azt: egy kontra végén Keresztes Noel talált a kapuba. A hajrához közeledve egyre nyomasztóbb fölényben játszottak a vendégek, de a védekezésünk továbbra is jól működött, így az eredmény már nem változott, a mieink 2-0-ra nyerni tudtak.

– Az volt a célunk, hogy a tizenhatoson belüli védekezésben sokat javuljunk, és ebben sikerült is eredményt elérnünk, hiszen kapott gól nélkül zártuk a meccset. Másrészt azonban ezzel együtt túlzottan is visszaálltunk, így a szlovénok a második félidőben beszorítottak bennünket a kapunk elé. Az eredménnyel elégedett vagyok, de a játék képe azért megmutatta, hogy van még miben előrelépnünk – nyilatkozta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.

Magyarország-Szlovénia 2-0 (1-0)
Magyarország: Dala Martin - Horváth Máté (Varga Dominik, 49.), Dragóner Áron, Nagy Zoltán (Szécsi Patrik, 41.), Pekár István (Kocsis Dominik, 41.) - Keresztes Noel (Vasvári Zoltán, 78.), Földing Engelbert Márk (Farkas Bendegúz, 41.), Nagy Kolozsvári Dániel - Perfetto Gabriel (Tarcson Ákos, 56.), Vancsa Zalán (Fiáth Bence, 49.), Földi Dominik (Petres Márk, 49.)
Gólszerző: Vancsa 11., Keresztes 60.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.