Vereséggel zártak Temesváron az U16-osok
U16 férfi   |   Csapat   |   2023. november. 09., 20:02
Vereséggel zártak Temesváron az U16-osok

Férfi U16-os válogatottunk a keddi döntetlent követően 4-1-es vereséget szenvedett a románok korosztályos csapattól Temesváron.

U16-os válogatottunk kedden 1-1-es döntetlent játszott Szegeden a románokkal, úgy, hogy a vendégek gyors gólját követően a második félidőben a helyzetek alapján a mieink álltak valamivel közelebb a győztes találat megszerzéséhez.

A csütörtöki, temesvári összecsapás forgatókönyve annyiban hasonló volt, hogy a románok a 2. percben ismét előnybe kerültek, és újra egy egyéni hibát kihasználva.

A folytatásban nagyjából kiegyenlített játék zajlott a pályán, de a románok ki tudták használni a fizikális és sebességbeli fölényüket, és a játékrész hajrájában két percen belül két gólt szerezve magabiztossá tették az előnyüket.

A fordulás után Magyarics góljával sikerült szépítenünk, de a hajrá ismét a románoké volt, akik a lefújás előtt visszaállították a háromgólos különbséget, és megérdemelt győzelmet arattak. Nem csak az eredmény volt fájdalmas: a második félidőben a csereként beállt Galambos János dupla kéztörést szenvedett, rá műtét vár a hazaérkezés után.

– Sajnos a második percben szerzett öngóllal ismét megadtuk a mérkőzés alaphangját. Ellenfelünk ma megérdemelten győzött, a legerősebb csapat volt, amellyel eddig találkoztunk, igazolta, hogy miért játszik több játékosa a Juventusban, vagy a kerete jelentős része az olasz, spanyol, német és angol élvonal csapataiban – értékelt a lefújás után Szalai László szövetségi edző. – Mi a mai napon nem tudtuk lelkesedéssel és szervezettséggel ellensúlyozni az egyéni képességekben, kondicionális háttérben megmutatkozó fölényüket, és a sok hiányzó sem könnyítette meg a dolgunkat. Jó és hasznos visszajelzés volt a mérkőzés, megerősítette a már eddig is tapasztaltakat, remélem, hamarosan lesz alkalmam megosztani ezeket a tanulságokat az akadémiák szakmai vezetőivel. A játékosoknak keményen kell dolgozniuk a mindennapokban, reálisan értékelve önmagukat és aktuális tudásukat. Fiatal labdarúgókról beszélünk, akik még sokat fejlődhetnek, ha készek erre, és megkapják a szükséges és megfelelő edzésingereket. Bízom benne, hogy a jövő évi Eb-selejtezőig még rendelkezésre álló közel egy év alatt sikerül tovább fejlődniük a klubjaikban. Galambos János játékosunknak, aki kettős kéztörést szenvedett a mérkőzésen, mielőbbi gyógyulást kívánok.

Románia-Magyarország 4-1 (3-0)
Magyarország: Esery Desmond - Sánta Milán, Zoltai Levente, Prettenhoffer Márton - Polgár Vince (Boza Bende, 46.), Zubor Ádám, Gyebróczki Dávid, Milicz Péter - Mándity Márkó, Bősze Levente (Magyarics Erik, 46.), Nyikos Botond (Galambos János, 46., Rab Bence, 62.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.