U16: Összeáll a 2023-as Eb-korosztály
U16 férfi   |   Csapat   |   2021. július. 22., 14:23
U16: Összeáll a 2023-as Eb-korosztály

A 2006-os születésű játékosokból álló U16-os válogatott augusztus elején kezdi meg a közös munkát Belvon Attila szövetségi edző vezetésével. Erre a korosztályra 2023 tavaszán biztos Európa-bajnoki szereplés vár, hiszen Magyarország nyerte el a két év múlva sorra kerülő U17-es Európa-bajnokság rendezési jogát.

Szeptember végén a szlovénokkal játszik két mérkőzést, majd november elején Dániát, november végén pedig Ukrajnát fogadja a csapat, a nemzetközi találkozókat megelőző edzőtáborok pedig az ideális összetételű keret kialakításáról, valamint az alapvető taktikai elemek gyakorlásáról szólnak.

A járvány miatti leállást megelőzően ennek a korosztálynak már volt néhány összetartása tavaly, ám nemzetközi meccsen még nem léphettek pályára a játékosok.

– Tavaly néhány összetartáson találkoztunk ugyan a kiválasztott játékosokkal, de nemzetközi mérkőzést még nem tudtunk játszani, ami természetesen hiányzik ahhoz, hogy láthassuk, a kiválasztott játékosok milyen teljesítményre képesek a nemzetközi szinten, és képesek-e megfelelni az ott szükséges követelményeknek – mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila. – Még két évünk van felkészülni az Európa-bajnokságra, ez hosszú idő, lépésenként kell haladnunk. A következő időszak legnagyobb feladata, hogy megtaláljuk a csapat gerincét. Ebben segítségünkre van, hogy az elmúlt hónapokban bajnoki mérkőzéseken folyamatosan nyomon követtük a játékosokat, illetve a klubokkal történt egyeztetések során is kaptunk segítséget az egyesületi edzőktől. Az első edzőtábort bő kerettel kezdjük meg, majd a mutatott teljesítmények alapján az ősz második felére szűkítjük a létszámot. Bízom benne, hogy néhány külföldön futballozó fiatalt is sikerül megnéznünk, hiszen őket a pandémia miatt még nem volt alkalmunk megismerni.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.