U16: Kétgólos vereség Belgiumban
U16 férfi   |   Csapat   |   2022. március. 01., 19:42
U16: Kétgólos vereség Belgiumban

Férfi U16-os válogatottunk mezőnyben egyenrangú ellenfele volt a belga válogatottnak a tubizei mérkőzésen, de ellenfelünk két hibánkat kihasználva 2-0-ra nyerni tudott.

U16-os válogatottunk kedden Tubizében lépett pályára Belgium korosztályos együttese ellen. A mérkőzés első félidejében a belga válogatott lépett fel támadóbb szellemben, a házigazdák magasan feltolt szélső védőit és gyors támadóit folyamatosan kontroll alatt kellett tartanunk, ezért kevesebb energiánk maradt a támadások építésére. Így is voltak azért lehetőségeink, de ez a belgákra is igaz volt, akik valamivel veszélyesebben futballoztak, de a vezetést nem tudták megszerezni.

A fordulás után előbb egy pontrúgásnál elkövetett helyezkedési hibát kihasználva vezetést szerzett a belga csapat, majd nem sokkal később tizenegyesből növelte előnyét. A gólok után cserékkel frissített Belvon Attila a csapaton, és a beszálló játékosoknak is köszönhetően feljavult a játékunk. Az utolsó félórában már mi domináltunk, a labdaszerzéseket követően helyzeteket is sikerült kialakítanunk, de ezek kimaradtak, így az eredmény nem változott, 2-0-s hazai győzelemmel ért véget a találkozó.

– Egy gyors, labdabiztos játékosokból álló, nagy iramot diktáló belga válogatottal találkoztunk, és az első félidőben kevésbé tudtuk a tervezett játékunkat játszani. A második félidőben a kapott gólok után feljavult a teljesítményünk, ekkor már működött a labdaszerzésre épülő játékunk, nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, és jóval több lehetőséget dolgoztunk ki. Abban bízom, hogy a csütörtöki mérkőzésen a legelejétől kezdve ebben a stílusban tudunk majd futballozni, és ha meg tudjuk ismételni az utolsó félórában nyújtott teljesítményünket, akkor eredményesebben zárhatjuk a találkozót – értékelt a lefújás után Belvon Attila szövetségi edző.

Belgium-Magyarország 2-0 (0-0)
Magyarország: Radnóti Dániel - Almomani Nathaniel (Lengyel Noel, 83.), Ásványi Domokos, Kaczvinszki Dominik, Lajcsik Vencel - Fenyő Noah, Harangi Aiden, Bagi Ádám (Kern Martin, 59.) - Somfalvi Bence (Balabás Bence, 59.), Vidnyánszky Mátyás (Schneider Nándor, 59.), Mendi Ronaldo (Galántai Tamás, 46.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.