U16: Kétgólos előny után döntetlen Szlovéniában
U16 férfi   |   Csapat   |   2021. szeptember. 30., 16:38
U16: Kétgólos előny után döntetlen Szlovéniában

U16-os válogatottunk a keddi, nagykanizsai győztes mérkőzés után csütörtökön a határ másik oldalán, Gornja Radgonán mérkőzött meg a szlovén csapattal. A mieink kétgólos előnyből 2-2-es döntetlenre végeztek a házigazdák ellen.

A Belvon Attila vezette korosztályos csapat kedden debütált a nemzetközi porondon, és annak ellenére, hogy első nemzetközi mérkőzését játszotta együttesünk, helyenként jó játékkal győzött 1-0-ra a szlovénok ellen.

Egygólos győzelemmel debütáltak az U16-osok

Egygólos győzelemmel debütáltak az U16-osok

Férfi U16-os válogatottunk első nemzetközi mérkőzésén biztató játékkal rukkolt elő, és egy első félidei találattal 1-0-ra nyerni tudott Szlovénia ellen Nagykanizsán.

Tovább

Akárcsak kedden, ezúttal is nagyszerűen kezdett a magyar válogatott, az első félidőben végig dominálni tudott, egyedül a helyzetkihasználás terén lehetett hiányérzetünk, a szünetig kidolgozott négy-öt hatalmas lehetőségből ugyanis csak egy gólt sikerült szereznünk: a 33. percben egy szlovén szögletet követő kontra végén, a szlovénok védelmi hibáját kihasználva Schneider Nándor helyezett az üres kapuba (0-1).

A fordulás után a szlovénok magasabb ritmusban kezdtek el futballozni, és jóval határozottabban védekeztek, ezáltal kiegyenlítettebb lett a játék. Így is megvoltak azonban a helyzeteink, melyek közül a 75. percben használtunk ki egyet: a saját térfelükön sikerült megzavarnunk a szlovénokat, egy agresszív labdaszerzést követően Varga Zétény lövését még védte a hazai kapus, de a kipattanót Somfalvi Bence a hálóba lőtte (0-2).

A szlovénok nem adták fel, a 85. percben egy szép szabadrúgásgóllal szépítettek, majd a 87. percben egy középpályás labdaszerzést követő gyors kontra végén kiegyenlítettek, és ezzel beállították a 2-2-es végeredményt.

– A mai találkozót teljes sorcserével kezdtük, azok kaptak több lehetőséget, akik kedden csereként szálltak be a mérkőzésbe – értékelt a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző. – Az első félidőben végig kontrolláltuk a mérkőzést, a fordulás után pedig az ellentámadásaink minőségére és gyorsaságára építettük a játékunkat. A második meccse volt ez a csapatnak, és bár egy hosszú építkezési folyamat elején járunk, úgy érzem, nagyon jó kis csapat épül. Most még kevésbé fontos az eredmény, inkább annak örülök, hogy támadásban és védekezésben is jól néztünk ki, sok pozitív jelet tapasztaltam az összetartás során. Ez a két mérkőzés jó kiindulási alap lehet ahhoz, hogy egy határozott, szervezett játékot játszó válogatott épüljön a következő másfél évben.

Szlovénia-Magyarország 2-2 (0-1)
Magyarország: Engedi Márk (Radnóti Dániel, 46.) - Almomani Nathaniel, Bolla Bálint, Kubicsek Levente, Lukács Máté (Kaczvinszki Dominik, 46.) - Kern Martin (Girsik Attila, 85.), Bán Gergő (Tóth Levente, 73.), Galántai Tamás (Somfalvi Bence, 60.) - Schneider Nándor (Molnár Csaba, 73.), Ésik Ákos (Simon Benedek, 60.), Balogh Zsombor (Varga Zétény, 60.)
Magyar gólszerzők: Schneider 33., Somfalvi 75.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.