U16: egygólos vereséggel kezdtünk Szerbiában
U16 férfi   |   Csapat   |   2022. május. 05., 21:09
U16: egygólos vereséggel kezdtünk Szerbiában

Férfi U16-os válogatottunk hiába játszott fölényben a házigazdák ellen a szerbiai UEFA Fejlesztési torna első fordulójában, a helyzeteink döntő többsége kimaradt, ellenfelünk így 2-1-re megnyerte a meccset.

A jövő évi, hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságra készülő U16-os válogatott Szerbiában vesz részt egy négy csapatos UEFA-tornán, az első fordulóban a házigazdák ellen lépett pályára. A találkozó első félidejében a magyar válogatott akarata érvényesült a pályán, sok labdát szerzetünk az ellenfél térfelén, és két-három hatalmas helyzetet is kialakítottunk, ezek közül azonban egyet sem tudtunk kihasználni.

A szerbek a második félidőben kiegyenlítetté tették a mérkőzést, és balszerencsés öngóllal a vezetést is megszerezték. A mieink a folytatásban is kialakította ígéretes lehetőségeket, és a 72. percben Vidnyánszky Mátyás találatával sikerült egyenlítenünk. Nem sokáig örülhettük a döntetlennek, mert a középkezdés után szinte azonnal visszavették az előnyt a hazaiak, akik a lefújásig nem engedték ki a vezetést a kezükből, pedig még az utolsó pillanatokban is volt ziccerünk a döntetlenhez.

– Ezúttal az első félidei játékunk jobban sikerült, a játékosok betartották azokat az alapelveket, amelyeket kértünk tőlük, bátran futballoztak, megvoltak a labdaszerzéseink, elégedett voltam a játékminőséggel, sajnos a helyzetkihasználás miatt lehet hiányérzetünk. A második félidőben másfajta erényeket kellett megcsillogtatni, voltak ugyan jó periódusaink, de pár nagyibb hibát is vétettünk, amelyeket kihasznált az ellenfél. A döntetlen közelebb állt volna a játék képéhez, de összességében nem lehetünk elégedetlenek a mutatott teljesítménnyel – mondta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Belvon Attila szövetségi edző.

Csapatunk szombat délután a finnek ellen folytatja szereplését a tornán.

Szerbia-Magyarország 2-1 (0-0)
Magyarország: Lehoczki Bendegúz - Almomani Nathaniel, Ásványi Domonkos, Kubicsek Levente, Lukács Máté - Balabás Bence (Bagi Ádám, 61.), Kern Martin, Galántai Tamás (Tóth Levente, 61.) - Somfalvi Bence (Fenyő Noah, 70.), Simon Benedek (Vidnyánszky Mátyás, 61.), Varga Zétény (Molnár Csaba, 61.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.