Nem tudtuk felvenni a versenyt a csehekkel
U16 férfi   |   Csapat   |   2022. szeptember. 06., 21:18
Nem tudtuk felvenni a versenyt a csehekkel

A magyar válogatott vezetést szerzett ugyan a csehek elleni felkészülési mérkőzésen, de a vendégek végig jobbak voltak, és megérdemelt győzelmet arattak.

U16-os válogatottunk első idénybeli nemzetközi mérkőzésén a cseheket fogadta Újpesten, és Szép Márton góljával már a 2. percben megszerezte a vezetést. A jó kezdés után azonban a vendégek gyorsan magukhoz ragadták az irányítást, a 7. percben egyenlítettek, és a folytatásban is ránk tudták erőltetni az akaratukat. 
 
A magyar válogatott próbált magasan védekezni, de a csehek hatékonyan futballoztak a letámadás ellen, a mi labdakihozatalaink viszont sokszor labdavesztéssel értek véget, mert ellenfelünk is magasan kezdte a védekezést, és ezzel rendre hibára kényszerítette játékosainkat. A félidő derekán a cseh válogatott még kétszer betalált, majd a fordulás után további három gólt szerezve fölényessé tette győzelmét. Bár voltak helyzeteink, kapufát is lőttünk, a csehek végig veszélyesebbek voltak, és megérdemelten nyerték meg a meccset.
 
A két csapat csütörtökön 11.00 órakor ismét összecsap egymással az Újpest Szilágyi-Tábor utcai létesítményében.
 
– A cseh csapat jelenleg jobb játékerőt képvisel nálunk, ráadásul ezúttal mi sem játszottunk a saját tudásunknak megfelelően, és ez nagy különbségű vereséget eredményezett. Egy napunk van, hogy korrigáljuk a hibáinkat és javítsunk a játékunkon, a második mérkőzésen szeretnénk megmutatni, hogy sokkal több van a csapatban – mondta az mlsz.hu-nak Sándor György szövetségi edző a mérkőzés után.
 
Magyarország-Csehország 1-6 (1-3)
Magyarország: Fodor-Papp Tamás - Bencsetler Máté, Csiszár Máté (Csorba Noel, 46.), Balogh Máté, Garai Zétény - Madarász Ádám (Komlósi András, 46.), Miskolczi Domonkos (Mondovics Kevin, 46.) - Szlovák Áron (Zója-Katona Márk, 46.), Németh Hunor (Kern Ákos, 67.), Oros-Kovács Benedek (Egri Imre, 67.) - Szép Márton (Kovács Patrik, 67.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.