Négy gólt lőtt Venezuelának az U16-os válogatott
U16 férfi   |   Csapat   |   2019. május. 15., 19:02
Négy gólt lőtt Venezuelának az U16-os válogatott

A 2003-as születésű játékosokból álló csapatunk a napokban Prágában vesz részt egy felkészülési tornán.

Az U16-os együttes mostani összetartása előtt idén eddig három nemzetközi mérkőzést játszott le, Belgiumban bravúros győzelemmel zárt, míg a litvánok ellen egy győzelem és egy vereség volt a mérlege áprilisban. 

Ezen a héten megduplázza idei meccsei számát a csapat, a prágai viadalon Venezuela mellett a házigazda csehek és az Egyesült Államok együttese vár a mieinkre. A dél-amerikaiak elleni szerdai összecsapáson megilletődötten kezdtük, kicsit idegesen, kapkodóan játszottunk, ellenfelünk az első negyedóra végén meg is szerezte a vezetést egy oldalszabadrúgás után.

A gól után szükség volt némi időre ahhoz, hogy rendezzük a sorokat, de az első félórát követően feljavult a játékunk: a 35. percben Sztojka Dominik gólra váltotta a Kovács Mátyás ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt, majd négy perccel később egy szöglet után Török Kevin vette be a kaput, ezzel már nálunk volt az előny.

A vezetés tudatában megnyugodtak a játékosaink, kezükbe vették az irányítást, és nem is engedték ki onnan a meccs végéig. A 46. percben Kovács Mátyás 18 méteres lövésével már kettő volt a mieink előnye, majd a 68. percben Csinger Márk talált be egy szöglet után, kialakítva a 4-1-es végeredményt. A góljainkon kívül kapufáink, helyzeteink voltak, nem fért kétség a győzelmünk jogosságához.

– Idegesen kezdtük a meccset, de az első gól után feljavultunk, bátran, nagyobb  vállalkozó kedvvel futballoztunk, és innentől kezdve egyértelműen ellenfelünk fölé nőttünk, helyenként kimondottan jó teljesítményt nyújtottunk. Ezen az úton kell továbbmennünk, mert Csehország és az Egyesült Államok ellen csak hasonlóan bátor, pontos játékkal lehet jó eredményt elérni – mondta a mérkőzés után Németh Antal, aki a korosztály szövetségi edzőjét, a jelenleg az U17-es válogatott stábjával Írországban tartózkodó Belvon Attilát helyettesíti a tornán.

Venezuela-Magyarország 1-4 (1-2)
Magyarország: Kovács Marcell - Varga Gergő, Török Kevin, Csinger Márk, Farkas Botond (Gazdag Vajk, 69.) - Benczenleitner Barna (Helembai Márk, 56.), Kispál Tamás (Bene Domonkos, 56.) - Kovács Mátyás (Kerezsi Zalán, 56.), Sztojka Dominik, Benkő László (Vámos Gergő, 69.) - Németh Dániel (Bakos Zsombor, 56.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.