Megszorongatta a hollandokat az U16-os válogatott
U16 férfi   |   Csapat   |   2019. november. 07., 23:46
Megszorongatta a hollandokat az U16-os válogatott

Belvon Attila együttese 1-0-ra alulmaradt a házigazdán elleni felkészülési mérkőzésen a hollandiai Assenben.

A magyar válogatott hollandiai összetartása első mérkőzésén egy nagyszerűen sikerült első félidőt követően 2-0-ra alulmaradt a házigazdák ellen. A csütörtöki visszavágó első félidejében is kiválóan játszott a magyar válogatott, s bár a hazaiak többet birtokolták a labdát, a nagyobb helyzetek előttünk adódtak. Két kapufát is lőttünk az első 40 percben és ezen kívül is volt ziccerünk, de a kaput nem tudtuk bevenni.

A fordulás után is a gyors, dinamikus játékosokkal rendelkező hollandok támadtak többet, és egyetlen védelmi hibánkból megszerezték a vezetést, amit egészen a lefújásig megtartottak. Bár a magyar csapatnak is voltak kecsegtető kontrái, ezekből nem született gól, így a hollandok másodszor is győztesen hagyták el a pályát, a mieinknek pedig maradt vigaszként a tudat, hogy egy remek rivális ellen sikerült helytállnia két egymást követőn mérkőzésen.

– Sajnálom, hogy a helyzetkihasználásunk egyik mérkőzésen sem volt hatékony, mert eredmény szempontjából több lehetett volna ebben a túrában. Annak viszont örülök, hogy sok szempontból sikerült előrelépnünk, a védekezésünk szervezettségével és a támadásba való átmeneteinkkel is elégedett voltam. Nagyszerű tapasztalatszerzés volt ez a két mérkőzés, az ilyen erős ellenfelekkel szemben lehet fejlődni igazán, bízom benne, hogy az itt szerzett tapasztalatokat hasznosítani tudjuk a következő mérkőzéseinken – értékelt a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.

Az U16-os válogatottra még két felkészülési mérkőzés vár idén, november végén az olaszokkal játszik Telkiben együttesünk.

Hollandia-Magyarország 1-0 (0-0)
Magyarország: Tóth Balázs - Varga Dominik, Dragóner Áron, Nagy Zoltán,  - Szécsi Patrik - Nagy Kolozsvári Dániel (Pekár István, 68.), Polyák Kristóf (Sipos Szabolcs, 34.), Keresztes Noel (Földing Engelbert Márk, 70.) - Földi Dominik (Fiáth Bence, 41.), Ulbert Renátó (Nahaj Norbert, 60.), Vancsa Zalán (Tama Gergő, 60.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.