Magabiztos belga siker Telkiben
U16 férfi   |   Csapat   |   2023. március. 02., 17:20
Magabiztos belga siker Telkiben

Férfi U16-os válogatottunk 4-0-s vereséggel zárta a belgák elleni csütörtöki felkészülési mérkőzését Telkiben.

A magyar válogatott a keddi egygólos vereséget követően csütörtökön ismét megmérkőzött a belgák korosztályos csapatával Telkiben. Sándor György szövetségi edző azoknak a játékosoknak adott lehetőséget a kezdőcsapatban, akik kedden a kispadon kezdtek, több újonc is esélyt kapott a bizonyításra.

Az első félidő belga dominancia mellett telt, ellenfelünk kihasználta gyorsaságbeli, dinamikai és erőfölényét, a kapott gólokban azonban a mieink is közreműködtek, több egyéni hibát is megbüntetett a vendégcsapat, amely a szünetben már 4-0-ra vezetett. A második félidőben a cseréinknek köszönhetően stabilabbá vált a játékunk, de igazán nagy helyzeteket nem tudtunk kidolgozni, így az eredmény nem változott, a belgák 4-0-ra megnyerték a találkozót.

– Remélem, a játékosaim sokat tanulnak ebből a két mérkőzésből, és hasznosítani tudják azokat a tapasztalatokat, amelyekkel az elmúlt napokban gazdagodtak az európai élvonalhoz tartozó belgák ellen – mondta a mérkőzés után Sándor György szövetségi kapitány. – Az első mérkőzésen és a második találkozó második félidejében hellyel-közzel rendben volt a játékunk, a mai első félidőben azonban hatalmas különbség volt a két csapat között. Ezek a mérkőzések óriási motivációt kell, hogy adjanak a játékosaimnak, akik most láthatták, mennyit kell egyénileg és csapatként is fejlődniük ahhoz, hogy felvegyék a versenyt a legjobbakkal. A következő ellenfeleink is hasonló játékerőt képviselnek majd, bízom benne, hogy a mostani találkozókból tanulva jobb teljesítményt nyújtunk az előttünk álló meccseken.

Magyarország-Belgium 0-4 (0-4)
Magyarország: Papp Lőrinc (Kocsis Botond, 58.) - Csorba Dominik, Balogh Máté (Szekér Botond, 58.), Bernáth Bence (Kovács Bendegúz, 46.), Koncz Dávid - Madarász Ádám, Kovács Krisztián, Pintér Dániel - Jászberényi Péter (Katona-Zója Márk, 46.), Barkóczi Barnabás, Kenéz Kristóf (Bolgár Botond, 46.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.