Legyőzte a finneket az U16-os válogatott
U16 férfi   |   Csapat   |   2022. május. 07., 18:44
Legyőzte a finneket az U16-os válogatott

Belvon Attila együttese 3-2-re nyert a szerbiai UEFA fejlesztési tornája második játéknapján.

A magyar válogatott csütörtökön hiába dolgozott ki több helyzetet, mint a házigazda szerbek, 2-1-re alulmaradt a torna nyitómeccsén, a második játéknapon pedig a finnek ellen lépett pályára.

Két kezdeményező felfogású csapat játszott egymással, a finnek is magasra feltolták a védekezésüket, és a labdaszerzéseket követő gyors átmenetekből igyekeztek helyzeteket kialakítani. Mindkét oldalon viszonylag sok volt a pontatlanság a játékban, de a magyar válogatott veszélyesebben játszott, és a 20. percben Vindnyánszky Mátyás találatával a vezetést is megszerezte, majd a 23. percben Bagi Ádám fejesével már kettő volt a magyar előny. A finnek a szünet előtt egy szöglet után szépítettek, de a fordulás után Molnár Csaba szép szóló után visszaállította a kétgólos különbséget. Magabiztosan őriztük az előnyt, sőt megvoltak a helyzeteink a további gólokhoz, de ezek kimaradtak, sőt még az is belefért, hogy a végén Radnóti Dániel öngólt vétett, és ezzel 3-2-re alakult az állás.

– Furcsa kettősség van bennem a mérkőzés után, egyrészt örülök a győzelemnek, másrészt viszont a teljesítményünk kapcsán bőven van hiányérzetem, az elmúlt időszakban szinte mindegyik mérkőzésünkön jobbak voltunk játékban, mint ma. Tompábbak voltunk a szokásosnál, ez dinamikában és a technikai hibák számában is megmutatkozott, de bízom benne, hogy a keddi, szlovákok elleni mérkőzésen már ismét a szebbik arcát mutatja a csapat – értékelt a mérkőzést követően Belvon Attila szövetségi edző.

Magyarország-Finnország 3-2 (2-1)
Magyarország: Radnóti Dániel - Almomani Nathániel (Ásványi Domonkos, 46.), Umathum Ádám, Kaczvinszki Dominik, Lajcsik Vencel - Fenyő Noah (Balabás Bence, 74.), Tóth Levente, Bagi Ádám (Kern Martin, 63.) - Varga Zétény (Galántai Tamás, 46.), Vidnyánszky Mátyás (Simon Benedek, 63.), Molnár Csaba (Somfalvi Bence, 63.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.