Kétgólos sikerrel zártuk az izlandi túrát
U16 férfi   |   Csapat   |   2023. szeptember. 01., 20:09
Kétgólos sikerrel zártuk az izlandi túrát

Férfi U16-os válogatottunk péntek délután 2-0-ra legyőzte a házigazda izlandiakat.

A két csapat szerdai első mérkőzésén a hazaiak egygólos magyar vezetés után fordítani tudtak, és némi szerencsével 2-1-re nyertek. A pénteki visszavágón a mieink szinte végig irányították a játékot, mezőnyfölényben futballoztunk, és több lehetőséget is kialakítottunk.

A 38. percben szép góllal szereztünk vezetést: egy jobb oldali szögletet kicsiben játszottunk le, Mándity Márkó pedig éles szögből, a tizenhatos vonalától a jobb felső sarokba tekert (0-1). A gól után szinte azonnal betalálhattunk volna ismét: üres kapus ziccerig játszottunk egy akciót, de ekkor a kapufa megmentette az izlandiakat.

A fordulás után egy ideig kiegyenlítettebb volt a játék, de a hajrához közeledve ismét magyar helyzetek következtek, majd a 86. percben a csereként beállt Galambos János kapott remek indítást, és lőtt kapásból, a balösszekötő helyéről a kapu bal oldalába, kialakítva a 0-2-es végeredményt.

– Az első meccs után végiggondoltuk, mi nem működött megfelelően a szerdai találkozón, rendeztük a sorokat, változtattunk néhány dologban – mondta az mlsz.hu-nak Szalai László szövetségi edző. – A második mérkőzés jobban sikerült, már az első félidőben több gólt szerezhettünk volna, a vezető találaton kívül is volt két-három ziccerünk. A második félidőben a szembeszél miatt más játékot kellett játszanunk, de összességében végig sikerült megvalósítanunk, amit elterveztünk. A játékosok kezdenek igazi közösséggé kovácsolódni, nagy szívvel, akarattal játszottak, igazi csapatként funkcionáltunk, ennek köszönhető, hogy sikerült kijavítanunk az első meccs hibáit. Bízom benne, hogy a folytatás hasonlóan szép lesz, és tovább fejlődünk csapatként és egyénileg is.

Izland-Magyarország 0-2 (0-1)
Magyarország: Lányi Ferenc - Sánta Milán, Zoltai Levente, Prettenhoffer Márton - Nyikos Botond, Kovács Noel, Mándity Márkó, Zubor Ádám (Miták Milán, 87.), Milicz Péter - Magyarics Erik (Galambos János, 78.), Gólik Benjámin (Petró Gergő, 87.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.