Kétgólos orosz siker Telkiben
U16 férfi   |   Csapat   |   2021. november. 30., 17:01
Kétgólos orosz siker Telkiben

U16-os válogatottunk 3-1-re alulmaradt az orosz korosztályos csapattal szemben a Telkiben rendezett felkészülési mérkőzésen.

Belvon Attila csapata ötödik nemzetközi mérkőzését játszotta le, ezúttal az elmúlt időszakban néhány nagyszerű eredményt elérő orosz válogatott volt az ellenfele. Nálunk az év utolsó összetartásán több kulcsjátékosra sem számíthatott a szakmai stáb, így viszonylag sok változás volt a kezdőcsapatban az előző mérkőzésekhez képest.

Az már az első percekben látszott, hogy az orosz válogatott remek játékerőt képvisel, fizikálisan és technikailag is kiváló futballisták alkotják. A vendégek mezőnyfölényt alakítottak ki, és a 16. percben egy szép támadás végén lőtt góllal Ivan Bober révén vezetést szereztek, de a 32. percben Kern Martin remek mélységi átadása után Somfalvi Bence kiegyenlített.

A fordulás után is inkább az oroszok irányították a játékot, a mieink próbáltak magasan védekezve nyomást gyakorolni az ellenfélre, de ha sikerült is labdát szereznünk, a támadások befejezései nem voltak elég pontosak. Az 53. percben egy jobb oldali szöglet után nem sikerült felszabadítanunk, az oroszok pedig egy jobbról érkező beadást követően visszavették az előnyt. Megvolt a lehetőségünk az egyenlítésre, Ésik Ákos egy alkalommal kapufát lőtt, ám a gólszerzés nem jött össze. A hajrához közeledve az oroszok büntetőhöz jutottak, Ivan Bober pedig magabiztosan értékesítette a 11-est, beállítva az 1-3-as végeredményt.

– Kiváló csapat ellen léptünk pályára, amely nem véletlenül győzte nemrég a spanyolokat is. A vereség ellenére voltak pozitívumok a játékunkban, az első félidei átmeneteink jók voltak, és a második félidőben is adódtak helyzeteink, amelyekből többet is ki lehetett volna hozni. Bízom benne, hogy csütörtökre javítani tudunk a 16-oson belüli védekezésünkön, és a befejezéseink is hatékonyabbak lesznek. A kiválasztási folyamat lassan a végéhez ér, az előzetes tervek szerint ezt a félévet szántuk arra, hogy kialakítsuk a válogatott magját. Most vannak ugyan hiányzóink, de egyre jobban körvonalazódik, hogy kik azok a játékosok, akik a következő időszakban a válogatott segítségére lehetnek – értékelt a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.

Magyarország-Oroszország 1-3 (1-1)
Magyarország: Lehoczky Bendegúz - Lengyel Noel (Umathum Ádám, 76.), Bolla Bálint, Kaczvinszki Dominik, Nimsz Ádám (Lukács Máté, 62.) - Fenyő Noah (Mohai Bálint, 80.), Kern Martin (Vén Áron, 76.) - Varga Zétény (Vidnyánszky Mátyás, 62.), Galántai Tamás (Bagi Ádám, 62.), Somfalvi Bence (Molnár Csaba, 62.) - Ésik Ákos

A mérkőzés felvétele:


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.