Győzelemmel zártuk a finnországi UEFA-tornát
U16 férfi   |   Csapat   |   2023. május. 09., 21:56
Győzelemmel zártuk a finnországi UEFA-tornát

Férfi U16-os válogatottunk a finnektől és a görögöktől elszenvedett vereség után kétgólos győzelmet aratott a walesiek ellen.

A finnországi UEFA fejlesztési torna utolsó játéknapján a magyar válogatott a szünetig Kugyela Zalán és Barkóczi Barnabás találataival kétgólos előnyre tett szert a walesiek ellen, majd a 67. percben Fónai Bence révén végleg eldöntötte a mérkőzést. A walesiek a hajrában Brogan góljával szépítettek, de a magyar győzelmet nem fenyegette veszély.

– A torna kilenc napja alatt egy teljesen új játékrendszert gyakorolt be a csapat, a céljainkat is ennek megfelelően határoztuk meg erre a három találkozóra – mondta a mérkőzés után Sándor György szövetségi edző. – Az első két mérkőzésen még látszott, hogy a játékosok még nem mozognak otthonosan ebben a hadrendben, de egyre inkább összeállt a kép, és az utolsó találkozón már az eredményben is sikerült előrelépnünk. A walesiek ellen az volt a célunk, hogy többször jussunk az ellenfél védelme mögé, mint az előző találkozókon, ezt sikerült megvalósítanunk, igaz, ellenfelünknek is sok helyzete volt, néhányszor a szerencse is mellénk állt. A játékosok végig pozitívan álltak a munkához, mindent megtettek, hogy gyorsan elsajátítsák az új feladataikat, biztos vagyok benne, hogy hasznos lesz a jövőben a taktikai repertoárunk bővülése.

Magyarország-Wales 3-1 (2-0)
Magyarország: Kocsis Botond - Csorba Dominik, Szekér Botond (Raki Levente, 78.), Kiss Bálint (Varga Máté, 61.) - Kostevc Kevin (Csorba Noel, 46.), Madarász Ádám, Hős Zsombor, Kugyela Zalán (Fónai Bence, 46.), Bolgár Botond (Garai Zétény, 46.) - Kovács Patrik (Kovács Bendegúz, 61.), Barkóczi Barnabás (Barna Dániel, 78.)
Gólszerzők: Kugyela 25., Barkóczi 42., Fónai 67., ill Brogan 89.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.