Győzelemmel zárt Szerbiában az U16-os válogatott
U16 férfi   |   Csapat   |   2022. május. 10., 18:53
Győzelemmel zárt Szerbiában az U16-os válogatott

A magyar válogatott a szlovákokat győzte le az UEFA felkészülési torna utolsó mérkőzésén.

A szerbektől elszenvedett vereség és a finnek legyőzése után Szlovákia korosztályos csapata várt a Belvon Attila vezette magyar U16-os válogatottra a szerb szövetség edzőközpontjában, Stara Pazovában. A mérkőzés elején a magyar válogatott rögtön kihagyott egy hatalmas ziccert, a folytatásban változatos volt a mérkőzés, mindkét oldalon adódtak lehetőségek a kapuk előtt. A vezetést a magyar válogatott szerezte meg, a Molnár Csabával szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Kern Martin értékesítette (1-0).

A szlovákok a szünet előtt egy öngóllal egyenlítettek (1-1), de a kissé hektikus, sok hibát hozó második félidőben visszavettük az előnyt, Kern szögletét követően Fenyő Noah csúsztatott a kapuba (2-1). A mérkőzés végül csak 88 percig tartott, mert ekkor egy óriási jégeső szakította félbe a játékot, a játékvezető pedig a csapatokkal való egyeztetést követően lefújta a találkozót.

– Örülök, hogy két mérkőzést megnyertünk a tornán, alakul, formálódik a csapatunk – mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila szövetségi edző. – Ezen a viadalon lemérhettük, hogy kik azok, akik nemzetközi szinten is képesek kiemelkedő játékra, hasznos tapasztalatokat szereztünk a csapatról. A torna egyik nagy tanulsága, hogy ha már fáradnak a játékosok, akkor is meg kell próbálni nyugodtan, higgadtan futballozni, mert a kapkodás csak hibákhoz, pontatlanságokhoz vezet.

Magyarország-Szlovákia 2-1 (1-1)
Magyarország: Lehoczki Bendegúz - Almomani Nathaniel (Umathum Ádám, 46.), Ásványi Domonkos, Kaczvinszki Dominik, Lukács Máté (Lajcsik Vencel, 10., Kubicsek Levente, 86.) - Fenyő Noah (Tóth Levente, 75.), Kern Martin, Galántai Tamás (Varga Zétény, 62.) - Somfalvi Bence (Balabás Bence, 46.), Simon Benedek (Vidnyánszky Mátyás, 75.), Molnács Csaba (Bagi Ádám, 62.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.