Felvettük a versenyt az olaszokkal
U16 férfi   |   Csapat   |   2019. november. 26., 15:08
Felvettük a versenyt az olaszokkal

Kedden délután Telkiben mérkőzött meg egymással a magyar és az olasz U16-os válogatott. A vendégek 2-0-ra győztek, de a játék képe alapján a mieink sokkal jobb eredményt érdemeltek.

Férfi U16-os válogatottunk idei utolsó összetartásán vesz részt, az ötnapos edzőtáborozás során az olasz válogatottal méri össze két alkalommal az erejét. Az első mérkőzést kedden kora délután játszotta le a két együttes Telkiben. A vendégek egy sebességi fokozattal gyorsabban kezdték a meccset, és már a 4. percben vezetést szereztek, Samuele Vignato 16 méterről lőtt jobb alsó sarokba (0-1). A gól után hamar összekapta magát a magyar csapat, és onnantól kezdve dominálni tudott mezőnyben, többet birtokolta a labdát ellenfelénél. Sok labdát szereztünk a magasan megkezdett letámadásainkból, és jó pár lehetőségünk adódott az egyenlítésre, a befejezések azonban nem voltak pontosak. Az olaszok a szünetig két alkalommal alakítottak ki góllal kecsegtető helyzetet, de nem tudták növelni előnyüket. 

A második félidőt is a mieink kezdték jobban, Dragóner Áron fejesénél hatalmasat kellett védenie az olasz kapusnak. A magyar csapat veszélyesebben játszott ellenfelénél, de gólt ismét az olaszok szereztek, az 50. percben egy szöglet utáni távoli lövésnél a kapufáról kipattanó labdát Tommaso Mancini passzolta az üres kapuba (0-2). A folytatásban dominálni tudott válogatottunk, jó pár veszélyes akciót vezetett az olasz térfélen, de a befejezéseknél továbbra sem voltunk kellően pontosak, hiányzott a tökéletes koncentráció. 

A hajrában egyértelművé vált a magyar fölény, de hiába alakítottunk ki újabb helyzeteket, a szépítés elmaradt, az olaszok 2-0-ra megnyerték a találkozót. A két csapat csütörtökön 13 órától ismét megmérkőzik egymással Telkiben.

– Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt, mert a mutatott teljesítmény alapján sokkal több volt ebben a mérkőzésben. Taktikailag megvalósították a játékosok, amit kértünk tőlük, jól működött a középpályás védekezésünk, a letámadásunk, a támadásba való átmeneteink, de az ellenfél tizenhatosánál semmi sem jött össze. Abban bízom, hogy a játékunk hasonló lesz a csütörtöki mérkőzésen, de a helyzetkihasználásban előre tudunk lépni – értékelt a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.

Magyarország-Olaszország 0-2 (0-1)
Magyarország: Dala Martin - Varga Dominik (Farkas Bendegúz, 41.), Dragóner Áron (Pekár István, 63.), Nagy Zoltán, Kovács Patrik (Földing Engelbert Márk, 63.) - Polyák Kristóf (Berki Marcell, 53.) - Gruber Zsombor (Petres Márk, 63.), Keresztes Noel (Sipos Szabolcs, 53.), Kocsis Domonkos, Vancsa Zalán (Földi Dominik, 41.) - Ulbert Renátó (Perfetto Gabriel, 63.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.