Értékes győzelem Belgiumban
U16 férfi   |   Csapat   |   2019. március. 12., 21:59
Értékes győzelem Belgiumban

Férfi U16-os válogatottunk nagyszerű teljesítményt nyújtva 1-0-ra legyőzte a belgákat a két csapat Overijse-ben rendezett felkészülési mérkőzésén.

A 2003-as születésű korosztály válogatottjára nehéz meccsek vártak a héten, Belvon Attila együttese ugyanis Belgiumba utazott, ahol a házigazdákkal játszik páros mérkőzést. A belgák utánpótlás-válogatottjai az utóbbi években rendre a kontinens legjobbjai közé tartoznak, ezért is számít jeles teljesítménynek, hogy a keddi első meccsen 1-0-ra legyőztük őket.

A harmadosztályú Overijs pályáján telt ház, és sok magyar szurkoló előtt rendezett találkozón mieink egy új felállási formát próbáltak ki: három belső védővel állt fel a csapat, de ez nem jelentette azt, hogy védekező felfogásban játszott volna együttesünk. Míg a belgák a gyors, jól cselező szélsőikben bíztak, addig a magyar válogatott az agresszív védekezést választotta fegyveréül, és a középpályás labdaszerzésekből indított támadásokból alakította ki helyzeteit. A találkozó végig kiegyenlített volt, csapatunk fegyelmezetten, pontosan futballozott, és támadásban is veszélyesebb volt valamivel, mint a házigazdák.

Az első félidőben nem született gól, a második játékrész 10. percében azonban egy labdaszerzést követő szép ellentámadás végén megszereztük a vezetést: Németh Dániel centerezése után Kerezsi Zalán 15 méterről volt eredményes. A belgák a gól után sem tudták ránk erőltetni akaratukat, voltak ugyan lehetőségeik, de továbbra is nagyszerűen védekeztünk, és egészen a lefújásig megőriztük egygólos előnyünket.

– Elégedett vagyok azzal, hogy az új felállási formában a megbeszélt taktikai elemeket jól alkalmazták a játékosok. Fegyelmezetten, határozottan védekeztünk előrefelé, és labdaszerzéseink után vezetett gyors ellentámadásainkból rengeteg olyan lehetőségünk volt, amivel a kapuig lehetett menni. Örülök a győzelemnek, de van még egy mérkőzésünk, bízom abban, hogy játékban és figyelemben is ugyanazt a teljesítményt tudjuk nyújtani csütörtökön, mint a mai mérkőzésen – értékelt a mérkőzés végén Belvon Attila.

A két csapat csütörtökön ismét megmérkőzik egymással. 

Belgium-Magyarország 0-1 (0-0)
Magyarország: Senkó Zsombor - Török Kevin, Mayer János, Csinger Márk - Varga Gergő, Kispál Tamás, Bényei Ágoston, Helembai Márk - Molnár Roland (Kovács Mátyás, 57.), Németh Dániel (Bakos Zsombor, 57.), Kerezsi Zalán (Bene Domonkos, 66.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

"A cél, hogy ne veszítsünk el egy tehetséget sem"

Aki később érőként megvívja a maga csatáját a nagyobbak között az utánpótlás-korosztályokban, az sok esetben hatékonyabb tudással és szélesebb ...

Sok helyzet, de csak egy gól - vereség a szlovákoktól
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereség a belgák ellen

Aki később érőként megvívja a maga csatáját a nagyobbak között az utánpótlás-korosztályokban, az sok esetben hatékonyabb tudással és szélesebb ...