Egy góllal nyert Telkiben az olasz válogatott
U16 férfi   |   Csapat   |   2023. április. 20., 14:34
Egy góllal nyert Telkiben az olasz válogatott

Férfi U16-os válogatottunk lejátszotta e heti második felkészülési mérkőzését is az olaszok ellen, ezúttal 1-0-ra maradt alul.

A keddi 3-1-es vereség után csütörtökön megpróbált visszavágni az olaszoknak az U16-os válogatott Telkiben. A mérkőzés első félidejében az olaszok irányították a játékot, és a 16. percben Andrea Orlandi révén megszerezték a vezetést is. A félidő második felében kiegyenlítettebb volt a játék, de a szünet előttre is jutott egy rossz hír: Oláh Olivér egy ütközés után súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, mentő vitte el a helyszínről.

A második félidőben a magyar válogatott előtt is adódott pár ígéretes lehetőség, de a labdakihozatalaink során megszerzett labdákból az olaszoknak is voltak nagy helyzetei, Kocsis Botondnak több nagy védést is be kellett mutatnia. Az eredmény a lefújásig nem változott, az olasz válogatott 1-0-ra győzött.

– Bátrabban és jobban futballoztunk, mint kedden. Bevállaltuk a labdakihozatalokat, a támadásépítében is higgadtabbak voltunk, összességében a játékunkkal nem volt gond – mondta Sándor György szövetségi edző a találkozó után. – A második félidőben jól szálltak be a cseréink, akadtak komolyabb helyzeteink, benne volt a döntetlen a mérkőzésben. A játékosok nagy munkát tettek bele a meccsbe, ennek köszönhetően sikerült előrelépnünk az előző találkozóhoz képest, de az értkeléskor azt is figyelembe kell venni, hogy egy nagyon jó olasz válogatott volt az ellenfelünk, amely ellen végig roppant nehéz dolgzunk volt.

Magyarország-Olaszország 0-1 (0-0)
Magyarország: Kocsis Botond - Csorba Noel, Koncz Dávid, Oláh Olivér (Kiss Bálint, 40.), Szekér Botond - Madarász Ádám, Hős Zsombor (Somogyi Ádám, 80.) - Kugyela Zalán (Mondovics Kevin, 80.), Barkóczi Barnabás, Egri Imre - Szelényi Márk (Kovács Patrik, 56.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.