Vereség a lengyelektől
U16 férfi   |   Archívum   |   2011. április. 21., 12:16
Vereség a lengyelektől

U16-os válogatottunk csütörtökön délelőtt játszotta le második lengyelországi felkészülési mérkőzését, a magyar együttes 2-0-ás vereséggel zárta a találkozót.

A lengyel és a magyar válogatott kedden mérkőzött meg először egymással, azon a találkozón a mieink kiváló játékkal rukkoltak elő, igaz, a helyzetek kihasználásában nem volt szerencsénk, ezért gólnélküli döntetlennel zárult a találkozó.

 

A mai visszavágón válogatottunk a Wittner Máté - Erdős Gábor, Asztalos Dávid, Bobál Dávid, Pataki Zsolt - Csordás Simon (Fényes Szabolcs, 41.), Kerékgyártó Dávid (Németh Márió, 41.), Szántó Gergő (Bereczki Dániel, 60.) - Vlasics Dániel (Farkas Zoltán, 41.), Szabó Bence (Bobál Gergely, 41.), Vida Krisztofer (Kalmár Zsolt, 41.) összeállításban szerepelt.

 

A lengyelek taktikája a kontrajátékra épült, és ezúttal ez hatékonynak bizonyult, sikerült kihasználniuk a visszafogottabb teljesítményt nyújtó magyar együttes hibáit. Az első hazai találat a 7. percben született, és szünetig maradt az 1-0-ás lengyel vezetés.

 

Szünetben Pisont István szövetségi edző több helyen is változtatott csapatán. A cserék jó hatással voltak játékunkra, a fordulás után már a mieink előtt is adódtak veszélyes lehetőségek, ezek azonban kimaradtak, a házigazdák pedig öt perccel a lefújás előtt beállították a 2-0-ás végeredményt.

 

- Az első meccs után nem ezt a képet vártam a csapattól, ezúttal fáradtan mozogtunk, sok technikai hibát vétettünk, nem volt meg a kellő frissesség és koncentráció a játékosokban - mondta Pisont István a mérkőzés után. - A lengyelek jól használták ki a hibáinkat, mi pedig az első félidőben nem tudtunk mit kezdeni a zárt védekezésükkel. A második játékrészben a cserék jól szálltak be, mozgékonyabb lett a csapat, ekkor már elégedettebb voltam a játékkal, még ha a helyzeteinket ebben a periódusban sem tudtuk kihasználni.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.