Újabb döntetlen Ausztria ellen
U16 férfi   |   Archívum   |   2010. május. 13., 21:29
Újabb döntetlen Ausztria ellen

A Pisont István vezette U16-os válogatott csütörtökön délután Oberpullendorfban (Felsőpulya) lejátszotta második határmenti barátságos összecsapását az osztrák korosztályos csapattal, és a keddi, büki mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is döntetlent ért el. A mieink az első félidő 30. percében szereztek vezetést, Ausztria a hajrában egyenlített.

Pisont István a Banai Dávid - Botka Endre, Zsirai Martin, Kelemen Márk, Hangya Szilveszter - Halmai Ramon, Paudits Patrik (Farkas Aurél a 47. percben) - Bese Barnabás (Szilvási Péter a 78. percben), Huller Ádám (Illés Dávid az 52. percben), Kaiser László (Prosszer Dániel a 78. percben) - Novothny Soma (Milkó Dávid a 60. percben) összeállításban szerepeltette együttesét.

A heves esőzések miatt felázott talajú pályán rendezték a mérkőzést, és a találkozón a mieink alkalmazkodtak jobban a körülményekhez. Csapatunk hamar magához ragadta a kezdeményezést, és ennek eredményeként a 30. percben Huller Ádám góljával megérdemelten szereztünk vezetést. A folytatásban küzdelmes maradt a találkozó és egészen a hajráig tartottuk az előnyt, nyolc perccel a lefújás előtt azonban a hazaiak egy szabadrúgást követően megszerezték az egyenlítő találatot. Az eredmény a mérkőzés végéig nem változott, a találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget.

- Nagyon jó ellenféllel mérhettük össze a tudásunkat, az osztrákok kreatívak és gyorsak voltak, ám mi is kiváló teljesítményt nyújtottunk, szervezetten futballoztunk és nagyon közel álltunk a győzelemhez - nyilatkozta a mérkőzésről Pisont István az mlsz.hu-nak. - A végén számunkra igen peches találattal egyenlítettek a hazaiak, ráadásul szereztünk egy szabályos gólt is, amit nem adott meg a játékvezető. Az elmúlt két napban játékosaim kipihenték magukat, jól fel tudtunk készülni a mai mérkőzésre, és jobban is játszottunk, mint a keddi összecsapáson. Elégedett voltam a látottakkal, mentálisan, hozzáállásban is remekül helyt álltak futballistáim.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.