U16: nem álltunk messze a Barcelona legyőzésétől
U16 férfi   |   Archívum   |   2014. május. 28., 20:09
U16: nem álltunk messze a Barcelona legyőzésétől

U16-os válogatottunk a héten Barcelonában edzőtáborozik, első felkészülési meccsén, szerdán este 2-2-es döntetlent ért el a Barca U16-os együttesével.

Az U16-os válogatott múlt héten Telkiben edzőtáborozott, és zömében az ott jó teljesítményt nyújtó játékosokból állt össze az az együttes, amely a héten Barcelonában szerepel két mérkőzésen. A Barcelona elleni keddi meccsen pályára lépett három újonc is: Vajda Dániel, Szalai András és Kerekes Krisztián első alkalommal szerepelt a korosztályos válogatottban, mindhárman a bajnoki mérkőzéseken nyújtott teljesítményükkel hívták fel magukra a szakmai stáb figyelmét.

A Barca elleni találkozó első félórájában a rendkívül képzett, remek képességekkel rendelkező focistákból álló hazai együttes dominált, a házigazdák fiataljai már ebben a korban is hatékonyan játsszák a klub felnőtt együttesénél hétről hétre megfigyelhető, labdatartáson alapuló, sok passzra épülő futballt. A hazai fölény az első félórában gólt is eredményezett, de a félidő hajrájára sikerült felvennünk a Barca diktálta ritmust, kiegyenlítetté vált a meccs, sőt, a szünetig átvettük a vezetést. A 35. percben egy bal oldali akció végén a pályafutását nyártól éppen a Barcelonában folytató Tajti Mátyás ívelt a hazai kapu elé, Bíró Bence pedig 6 méterről a hálóba fejelt. Három perccel később ismét a bal oldalon vezettünk támadást, a felfutó Gergényi Bence egy csellel becsapta védőjét, majd középre adott, ahol ismét Bíró érkezett, és 4 méterről a kapuba helyezett.

A második félidőben kiegyenlített volt a játék, s bár labdabirtoklást tekintve valamelyest fölényben játszott a Barcelona, a mieink előtt is adódtak lehetőségek. Amíg azonban mi a befejezéseknél nem voltunk kellően pontosak, a Barca a 68. percben gólt szerzett, és ezzel döntetlenre mentette a mérkőzést.

- Ezen a meccsen ízelítőt kaptunk abból a játékból, amit a tévében szoktunk látni a Barca felnőttcsapatától, ebben a korban már ugyanúgy tartják a labdát, forgatják a játékot, és adják a pontos mélységi labdákat a játékosok, mint a felnőtt csapat tagjai - mondta az mlsz.hu-nak a meccs után Belvon Attila szövetségi edző. - Az első félórában fölénk nőttek a hazaiak, de a félidő derekára felvettük a ritmust, felvállaltuk a bátor támadójátékot, és ennek köszönhetően sikerült két gólt is szereznünk a szünet előtt. A második félidőben is igyekeztünk kezdeményezni, voltak helyzeteink is, de gólt már csak a Barca szerzett. Nagyon örülök, hogy le tudtuk kötni ezt a meccset, annak pedig még jobban, hogy képesek voltunk felvenni a Barcelona által diktált elképesztően magas tempót. Több jó egyéni teljesítményt is láttam a csapatunkban, Tajti Matyi például egyértelműen bizonyítani tudta, hogy valóban a Barcelona korosztályos együttesébe való.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.