U16: megérdemelt győzelem a bolgárok ellen
U16 férfi   |   Archívum   |   2015. április. 17., 16:16
U16: megérdemelt győzelem a bolgárok ellen

A romániai UEFA Development Torna második játéknapján U16-os korosztályos válogatottunk 2-0-ra legyőzte Bulgáriát.

A magyar csapat a torna első, moldávok elleni mérkőzésén kétgólos sikert aratott, így önbizalommal telve várta a pénteki folytatást. A második "körben" Bulgária következett, Christian Wimmer, szövetségi edző pedig más felállásban, és eltérő taktikával küldte pályára az együttest. A pénteki találkozón, a moldávok ellen csereként pályára lépők kerültek - a védelem tagjait leszámítva - a kezdőbe, és a csapat mindkét félidő első húsz percében letámadott, majd ezt követően hátrébb védekezett, átadta a területet az ellenfélnek.

Remekül indult számunkra a találkozó, hiszen már az 1. percben megszereztük a vezetést. A magyar csapat egy letámadás után labdát szerzett a középpályán, majd egy jobb oldali beadást követően Kisari Tibor érkezett jó ütemben, és a kapuba lőtt (1-0). Ezután nem sok lehetősége akadt a bolgár csapatnak, továbbra is letámadott a válogatottunk, és csírájában elfojtotta az ellenfél akcióit. Az első húsz perc után tudatosan hátrébb védekezett a magyar együttes, és ez a taktika is bevált, a csapat kapott gól nélkül ment a szünetre. A második félidő elején megdupláztuk előnyünket, ismét letámadtunk, egy középpályán történt labdaszerzés után Bévárdi Zsombor nagyszerű meglátással, harmincöt méterről a kapus fölött a jobb felsőbe tekert (0-2). A folytatásban magabiztosan őriztük az előnyt, és megérdemelten nyertük meg a találkozót.

- Első mérkőzésünkhöz hasonlóan ismét elégedett vagyok a látottakkal, azt játszotta a csapat, amit kértem - mondta Christian Wimmer, szövetségi edző az mlsz.hu-nak.- Letámadtunk a bolgárokat, ezzel a taktikával sikerült két gólt szereznünk. Nagyon meleg volt, ezért végig nem tudtuk folytatni a letámadást, inkább hátrébb álltunk a vezetés tudatában. A félidőben sikerült frissíteni az együttesen, és a második játékrészben egy remek egyéni villanás után, Bévárdi Zsombor révén csodálatos gólt szereztünk. A mérkőzés végén kicsit kiengedtünk, ekkor nem voltam elégedett a játékunkkal, hibákat követtünk el, nem koncentráltunk megfelelően, de örülök, sikerült kapott gól nélkül zárnunk a meccset. Ez a találkozó is része a tanulási folyamatnak, reméljük, folytatjuk a jó teljesítményt, és a románok elleni vasárnapi meccsen is győztesen jöhetünk le a pályáról.

Magyarország-Bulgária 2-0 (1-0)
Magyarország: Bese Balázs - Erdélyi Botond (Kun Bertalan 69.), Virág Ákos, Falusy Bálint, Bálint Benedek (Takács Martin 40.) - Palincsár Martin (Berdó Máté 52.), Puskás Martin (Lakatos István 60.), Takács Zsombor - Kundrák Norbert (Szabó Levente 40.), Stoiacovici Dávid (Bévárdi Zsombor 40.), Kisari Tibor (Lakatos István 40.)

Gólszerzők: Kisari Tibor 1., Bévárdi Zsombor 45.

A Development Torna további programja:
április 19. 12:30 Románia-Magyarország


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.