U16: magyar diadallal ért véget a moszkvai torna
U16 férfi   |   Archívum   |   2013. augusztus. 17., 16:54
U16: magyar diadallal ért véget a moszkvai torna

Negyedik mérkőzését is megnyerte a nyolccsapatos Valentin Ivanov emléktornán a magyar U16-os válogatott. Szepessy László csapata a döntőben a bolgárokat győzte le.

A mieink hibátlan teljesítménnyel nyerték meg csoportjukat, a ciprusiak, a skótok és az ukránok ellen is 1-0-ra nyertek, míg a másik kvartettben némi meglepetésre a bolgárok jöttek ki a legjobban a körbeverésből, maguk mögé utasítva a házigazda oroszokat is. A bolgárok elleni döntő előtt Szepessy László szövetségi edző elmondta: mivel a csapat öt nap alatt negyedik meccsét játssza, a finálé egyben fizikálisan is jelentős erőpróba a játékosok számára.

Nos, a csapat játékán egyáltalán nem látszott, hogy kemény sorozatterhelés után lépett pályára, egy nyílt meccsen végig dominálni tudott, és a második félidőben fölénye gólokban is megmutatkozott. A gól nélküli első 40 perc után a 66. percben Dragóner Filip jobb oldali beadását követően Kovács Dávid fejelt a jobb sarokba, majd a 75. percben Kovács bal oldalról érkező labdáját Dragóner juttatta a hálóba. A bolgárok a hajrában büntetőből szépítettek (ez volt a mieink első kapott gólja a tornán), de az egyenlítésre nem volt esélyük, a magyar válogatott megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

- A döntőre sikerült felvennünk a nemzetközi ritmust, a négy moszkvai meccsünk közül most játszottunk a legjobban - mondta a mérkőzés után Szepessy László. - Ha pontosabbak az utolsó passzaink, már a szünetben vezethettünk volna, de a szünet után hatékonyabb lett a támadójátékunk, és gólokban is megmutatkozott a fölényünk. Le a kalappal a játékosok előtt, mert mindenki végig a maximumot adta, a csapat rendkívül erős ellenfeleket utasított maga mögé.

A mieink egész hetes teljesítményéről mindent elmond, hogy a viadal gólkirálya pedig Dragóner Filip lett négy találattal, a torna legjobb kapusának Demjén Patrikot, a legjobb védőjátékosnak Szalai Attilát választották meg.

Magyarország-Bulgária 2-1 (0-0)
Magyarország:
Demjén Patrik – Csákó Dániel (Szász Balázs, 41.), Patik Márton, Szalai Attila, Gergényi Bence – Szőke Dániel (Tajti Mátyás, 75.), Czeglédy Levente, Cseszlai Bence – Kovács Dávid, Dragóner Filip, Vogyicska Bálint
Magyar gólszerzők: Kovács a 66., Dragóner a 75. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.