U16: Isztambulban nyert a válogatott
U16 férfi   |   Archívum   |   2013. október. 19., 16:38
U16: Isztambulban nyert a válogatott

A Szepessy László vezette U16-os válogatott Moszkva és Barcelona után Isztambult is bevette.

Szombat kora délután Isztambulban a Galatasaray elitakadémiájának csapatával mérte össze tudását a Törökországban edzőtáborozó U16-os válogatott. Szepessy László együttese szép eredményeket ért el a szezon kezdete óta, Augusztusban Moszkvában rangos nemzetközi tornát nyert, míg szeptemberben az Espanyol korosztályos együttesét győzte le magabiztosan Barcelonában.

A hat korosztályos válogatottal felálló házigazdák mellett szólt, hogy összeszokottabb csapatot alkotnak a magyar válogatottnál, hiszen hétről hétre együtt játszanak, ebből azonban semmi sem látszott a mérkőzésen, mert végig a mieink domináltak, és nagyszerű játékkal győztek 1-0-ra. Az eredmény a hazaiak számára hízelgő, mert ha csak a kihagyhatatlannak tűnő ziccereket számoljuk, akkor is négy-öt gólt is lőhetett volna a magyar válogatott.

A győztes találatot a 37. percben Herjeczki Kristóf szerezte, a Honvéd-MFA játékosa egy bal oldali akció végén Bíró Bence lövését követően, a kapusról kipattanó labdát továbbította 15 méterről a kapuba.

A magyar válogatott kedden este az Antalyaspor korosztályos együttesével mérkőzik meg.

- Mintát adtunk a törököknek korszerű futballból, tetszetős támadósokat vezettünk, nagyon sok gólhelyzetet alakítottunk ki, ezeket azonban sajnos ki is hagytuk - értékelt a meccs után Szepessy László. - Az egygólos győzelem csalóka, valójában nagyon magabiztos sikert arattunk. Minden játékost dicséret illet, bízom benne, hogy kedden hasonló teljesítményt tudunk nyújtani Antalyában.

U16-os felkészülési mérkőzés
Galatasaray-Magyarország 0-1 (0-1)
Magyarország: Demjén Patrik - Patik Márton, Czeglédi Levente (Soós Dávid, 46.), Tóth Bence, Gergényi Bence - Cseszlai Bence, Szőke Dániel (Kovács Dávid, 41.), Vogyicska Bálint - Dragóner Filip (Takács Ronald, 54.), Bíró Bence, Herjeczki Kristóf

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.