U16: fordulatos meccsen döntetlen a dánok ellen
U16 férfi   |   Archívum   |   2014. május. 03., 13:40
U16: fordulatos meccsen döntetlen a dánok ellen

U16-os válogatottunk kétgólos hátrányt dolgozott le, majd vezetett is a dánok elleni telki felkészülési mérkőzésen, végül be kellett érnie a döntetlennel.

U16-os válogatottunk a csütörtöki 2-2-es döntetlen után szombaton délben újabb felkészülési mérkőzést játszott a dán korosztályos csapat ellen, ezúttal is Telki adott otthont a találkozónak. Míg csütörtökön a magyar válogatott kezdte jobban a meccset, ezúttal a dánok már a találkozó elején veszélyesebben játszottak, és 7 perc után megszerezték a vezetést is, egy bal oldali akció végén Marco Harboe Ramkilde bombázott a léc alá. A gól után is a dánok előtt adódtak helyzetek, egyszer a keresztlécet találták el, majd Balogh Péter védett óriásit. A mieink labdabirtoklásban némileg fölényben voltak, de nem tudták megjátszani a támadókat, a dán labdaszerzések pedig rendre veszélyes kontrákat eredményeztek. A vendégek bátrabban felvállalták az egy-egy elleni szituációkat, és legtöbbször nyertesen jöttek ki ezekből a párharcokból. A 37. percben labdát vesztettünk a félpálya környékén, a dánok gyors kontrát indítottak, amit Christian Kudsk góllal fejezett be, így kétgólos vendégelőnnyel ért véget az első negyven perc.

A második félidőt egy teljesen más felfogásban játszó magyar csapat kezdte meg, agresszívebben, koncentráltabban, fegyelmezettebben futballoztunk, és változás eredménye nem is maradt el: a 43. percben egy bal oldali akció végén megszereztük a szépítő találatot, Bíró Bence gurított vissza Tajti Mátyásnak, aki 18 méterről, állítgatás nélkül a jobb felső sarokba bombázott (1-2). Egy perccel később már döntetlen volt az állás, Herjeczki Kristóf futotta le a védőjét a jobb oldalon, centerezésére Kovács Dávid érkezett, és megelőzve védőjét, 10 méterről a kapu jobb oldalába pörgetett (2-2). Az 50. percben Szőke Dániel kis híján a vezetést is megszerezte, 18 méteres lövése után centikkel a léc fölött szállt el a labda. A 62. percben Herjeczki harcossága újabb magyar gólt eredményezett, egy labdaszerzést követően az alapvonal közeléből pontosan passzolt középre, a csereként beállt Dragóner Filip 7 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (3-2).

A 64. percben Kovács Dávid hagyott ki nagy helyzetet, egy perccel később pedig egyenlítettek a dánok, a jobbszélső Nikolai Laursen cselezte magát középre, majd 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (3-3). A hajrára mindkét csapat kihasználta cserelehetőségeit, a friss emberekkel már elmaradtak a helyzetek, így maradt a 3-3-as döntetlen.

- A dánok az első félidőben minden tekintetben fölénk nőttek, a szünetben azonban átszerveztük a csapat játékát, és ennek köszönhetően a második félidő nagy változást hozott a játékban - mondta Belvon Attila a lefújás után. - Nagy fegyverténynek tartom, hogy kétgólos hátrányból fordítani tudtunk, ezzel komoly tartásról adott tanúbizonyságot. A későbbiekben stabilizálni kell a játékot, sokszor ugyanis kétarcú a csapatunk, reméljük, mielőbb eljutunk oda, hogy a második félidei játékunkat egy teljes mérkőzésre kitoljuk. Két jó hasznos meccset játszottunk, minden kerettag megkapta lehetőséget a bizonyításra, és többen élni is tudtak ezzel.

Magyaország-Dánia 3-3 (0-2)
Magyarország:
Balogh Péter - Kretz Bálint (Tóth Dávid, 33.), Szalai Attila (Tóth Bence, 57.), Patik Márton, Gergényi Bence - Vogyicska Bálint (Szőke Dániel, 33.), Szabó Bence (Czeglédy Levente, 66.), Tajti Mátyás - Herjeczki Kristóf (Bíró Ákos, 71.), Bíró Bence (Dragóner Filip, 57.), Kovács Dávid (Tömösvári Bálint, 71.)
Gólszerzők: Tajti a 43., Kovács a 44., Dragóner a 62., ill. Ramkilde a 7., Kudsk a 37., Laursen a 65. percben

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.