U16: egy hét alatt két győzelem a lettek ellen
U16 férfi   |   Archívum   |   2015. március. 12., 15:16
U16: egy hét alatt két győzelem a lettek ellen

Önbizalom növelő héten van túl az U16-os válogatott, amely a keddi 4-0-ás siker után csütörtökön 2-0-ra győzte le a letteket felkészülési mérkőzésen, Telkiben. A válogatott nemcsak eredményben, hanem játékban is sokat lépett előre a tavaly őszi teljesítményéhez képest.

Az U16-os válogatott augusztusban Lettországban találkozott mai ellenfelével, akkor egy döntetlen és egy lett győzelemmel ért véget a két felvonásos párharc. A vereségért már kedden sikerült visszavágnunk, az első összecsapáson 4-0-ra győztük le ellenfelünket. A két nappal ezelőtti siker után Mihalecz István szövetségi edző több helyen változtatott a kezdőcsapatán, ezúttal zömében azok a játékosok kezdtek, akik az első mérkőzésen csereként álltak be. A viharos szélben megrendezett mérkőzés első félideje kiegyenlített játékot hozott, s bár a mieink előtt adódtak nagyobb helyzetek, a szembeszélben nem volt olyan gördülékeny a támadójátékunk, mint az első találkozón. A 15. percben a Kundrák Norbert ellen elkövetett szabálytalanságért büntetőhöz jutott a magyar válogatott, de Puskás Martin jobb sarokra tartó lövését védte a lettek kapusa. A folytatásban egy-két lehetőség adódott a lett kapu előtt, de a vezetést a szünetig nem tudtuk megszerezni.

A második félidőre feljavult a támadójátékunk, és a 49. percben sikerült megszereznünk a vezetést, Szabó Levente kapott jó ütemű passzt Bévárdi Zsombortól a balösszekötő helyén a 16-oson belül, majd a kapus mellett higgadtan a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A vezetés megszerzése után is sorra vezettük az akciókat, és a 69. percben megdupláztuk az előnyt, Bévárdi lövését követően a lett kapusról kipattant a labda, Szabó lecsapott rá, és 6 méterről a kapu közepébe lőtt (2-0). A hajrában is egyértelmű volt a magyar fölény, adódtak lehetőségeink, de az eredmény nem változott, 2-0-ra megnyertük a találkozót.

- A két mérkőzés legnagyobb értéke, hogy százhatvan perc alatt nem kaptunk gólt - mondta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Mihalecz István. - Mindkét meccset tekintve elmondható, hogy támadójátékban voltak kitűnő egyéni teljesítmények, a hat rúgott góllal is elégedettek lehetünk.

Magyarország-Lettország 2-0 (0-0)
Magyarország: Bese Balázs (Varga Ádám, 41.) - Kiss Balázs (Szekeres Pál, 60.), Virág Ákos, Androsch André (Falusy Bálint, 67.), Bálint Benedek (Deutsch László, 60.) - Palincsár Martin, Takács Martin, Puskás Martin (Kun Bertalan, 41.) - Kisari Tibor (Lakatos László, 41.), Kundrák Norbert (Szabó Levente, 41.), Lakatos István (Bévárdi Zsombor, 30.)
[galleryRel id="85128|U16: Magyarország-Lettország]

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.