U16: egy gól döntött az oroszok javára
U16 férfi   |   Archívum   |   2014. október. 07., 16:51
U16: egy gól döntött az oroszok javára

U16-os válogatottunk Budaörsön játszott felkészülési mérkőzést az orosz korosztályos együttessel.

Az oroszok ebben a korosztályban Európa élmezőnyébe tartoztak, és ezt bizonyították is a keddi felkészülési mérkőzésen, jó fizikális felépítésű, robbanékony, gyors játékosok alkották a csapatukat. Az első félidő ezzel együtt teljesen kiegyenlített volt, a mieink fegyelmezetten védekeztek, és nem hagytak területet az ellenfél támadóinak. Támadásban azonban nem volt elég pontos a magyar válogatott, két-három lehetőséget sikerült ugyan kialakítani az orosz kapu előtt, de gólt nem sikerült elérni.

Az oroszok a második félidőben lényegesen többet birtokolták a labdát, de kidolgozott helyzetük nem volt, elsősorban szögletekből és szabadrúgásokból veszélyeztettek. A 74. percben mégis megszerezték a meccs egyetlen gólját, egy bedobást követő visszagurítás után egy pontos lövéssel. A hajrában mi is betalálhattunk volna, de a befejezések ezen a napon nem sikerültek, így az orosz válogatott 1-0-ra megnyerte a találkozót.

- Szervezett csapatjátékot nyújtottunk, a védekezéssel nem volt semmi probléma, végig stabilak voltunk, az ellenfélnek kevés lehetősége adódott - mondta a mérkőzés után Mihalecz István szövetségi edző. - Sajnos ebből a zártabb csapatjátékból támadásban nem tudunk még kellően hatékonyak lenni egy ilyen erős rivális ellen. A tanulság az, hogy ha egy ilyen meccset játszunk, és nem rúgunk gólt, akkor előbb-utóbb kapunk egyet, ezért támadásban mindenképpen fejlődnünk kell. Az építkezés alapjainál tartunk, a védekezést, mint a játékunk alapját szeretném erősre felépíteni, és azt követően kell a támadójátékon elkezdeni dolgozni. A kiválasztás még nem ért véget, sok ilyen mérkőzésre van szükségünk ahhoz, hogy kiderüljön, kik azok a játékosok, akik nemzetközi szinten is képesek kimagasló teljesítményre.

Magyarország-Oroszország 0-1 (0-0)
Magyarország: Varga Ádám - Cseh Gergő (Kovács Nikolasz, 74.), Virág Ákos, Bálint Benedek, Németh Gergő (Berdó Máté, 60.) - Bévárdi Zsombor, Takács Martin, Kun Bertalan (Puskás Martin, 50.) - Szekeres Pál (Zwikl Noah, 60.), Gajda Márkó, Szabó Levente (Kundrák Norbert, 60.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.