Másodszorra nem bírtunk Svájccal
U16 férfi   |   Archívum   |   2010. szeptember. 16., 22:19
Másodszorra nem bírtunk Svájccal

U16-os válogatottunk lejátszotta második mérkőzését is Svájci túráján, s a keddi 1-0-ás győzelmet követően ezúttal 5-1-es vereséget szenvedett a házigazdák korosztályos csapatától. A mieink az első félidőben dekoncentráltan játszottak, és hiába javult fel a játékunk a szünet után, a hazaiak megnyerték a mérkőzést.

A mieink a keddi első mérkőzésen 1-0-ás győzelmet arattak a házigazdák ellen, ami azért számít bravúrnak, mert a svájciak utánpótlás szinten Európa közvetlen élvonalába tartoznak. A csütörtöki második összecsapáson Tuboly Frigyes szövetségi edző a Hrabina Alex (Alasztics Marcell, 46.) - Csábi Mihály, (Erdős Gábor, 46.), Kovács Tamás, Bobál Dávid (Vallejos Dominique, 68.), Tamás Krisztián - Asztalos Dávid, Ács Ádám (Németh Márió, 46.), Szántó Gergő (Borkai Ádám, 20.), Farkas Zoltán(Kerékgyártó Dávid, 46.) - Vida Krisztofer, Bobál Gergely összetételű együttest küldte pályára.

A találkozó nem kezdődött jól a mieink számára, a 12. percre 2-0-ás vezetésre tett szert a hazai gárda. A svájciak a félidő végén is szereztek két gólt, ezzel a szünetben már négy találat volt az előnyük. A szünetben Tuboly Frigyes több poszton is cserélt, és a fordulás után sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék. Bár a házigazdák ismét eredményesek voltak, a 60. percben megérdemelten szereztük meg a szépítő találatot, Bobál Gergely átadása után Vida Krisztofer volt eredményes. A lefújásig az eredmény már nem változott, Svájc 5-1-re megnyerte a találkozót.

- Sajnálatos módon a srácok nem tudták feldolgozni a keddi 1-0-ás sikert, az első félidőben dekoncentráltan, gyengén játszottunk, és nem tudtunk váltani. A szünetben rendeztük sorainkat, és a második félidőben már kiegyenlített játék zajlott a pályán. Összességében elmondható, hogy az első találkozón remek teljesítményt nyújtottunk, és a mai mérkőzés második félidejében is jól játszottunk. Egyelőre a csapatkeresés fázisában járunk, ezért mind a tizennyolc futballista lehetőséget kapott a bizonyításra, hiszen a célunk az, hogy megtaláljuk azt a tizenhat-tizennyolc játékost, akik a jövőben felveszik a harcot a nemzetközi mezőnnyel
- nyilatkozta Tuboly Frigyes szövetségi edző.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.