Legyőzte a románokat az U16-os válogatott
U16 férfi   |   Archívum   |   2011. október. 26., 18:00
Legyőzte a románokat az U16-os válogatott

U16-os válogatottunk küzdelmes meccsen, egy látványos góllal győzte le a román korosztályos csapatot Telkiben.

A két válogatot első mérkőzésén Both József szövetségi vezető az első félidőben az Ordasi Gergely - Zoltai Marcell, Koronczi Bence, Spandler Csaba, Baglyas Mátyás - Nagy Ádám, Mayer Milán, Zsótér Donát - Bölcsföldi Milán, Németh Erik, Makrai Gábor összetételben szerepeltette csapatát, míg a második játékrészben az Ordasi Gergely - Lakatos István (Spandler Csaba, 61.), Talabér Attila, Kecskés Ákos, Szandai Dominik - Jakab Richárd, Rácz Barnabás, Koszta Márk - Pintér Nikola, Tóth Patrik, Grabant Bence összeállítású magyar együttes játszott.

 

Rendkívül jó iramú, harcos mérkőzést vívott egymással a két válogatott, végig kiegyenlített volt a találkozó. Helyzetek mindkét oldalon hasonló számban adódtak, a meccset végül egy szemfüles gól döntötte el: az 54. percben Talabér Attila a román térfélen, a kezdőkör közelében észrevette, hogy az ellenfél kapusa kissé kinn helyezkedik, és pazar megoldást választva a hálóba ívelt.

 

Csütörtökön 11 órától ismét megmérkőzik egymással a két csapat Telkiben.

 

- Rendkívül hasznos volt számunkra a mérkőzés, mert két komplett csapatot tudtunk megnézni, ami azért fontos, mert szeretnénk minél több játékost megfigyelni nemzetközi találkozón is - értékelt a meccs után Hegedűs Gábor szövetségi edző. - A szeptemberi, osztrákok elleni, valamint a mostani két meccs után állhat össze az a keret, amely majd elkezdheti a felkészülést az őszi Eb-selejtezőkre. Rendkívül dinamikus meccset játszottunk egy velünk közel azonos erőkből álló román együttes ellen, mindkét oldalon voltak kiemelkedő egyéni teljesítmények.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.