Jó játék és győzelem Románia ellen
U16 férfi   |   Archívum   |   2008. április. 23., 15:05
Jó játék és győzelem Románia ellen

A hétfői, pecicai 2-2 után U16-os válogatottunk ezúttal Gyulán mérkőzött meg Románia korosztályos csapatával. Zsivoczky Gyula együttese Ízing Martin és Skriba Máté góljaival 1-0-ás félidő után 2-0-ra győzött.

Hajnal tizenegyest hibázott

Válogatottunk Nacsa Péter - Tar Krisztián, Ízing Martin, Otikba Kenneth, Farkas Márk - Nagy Armand (Szakály Attila a 41. percben), Szabó György (Kator Bence a 75. percben) - Hajnal Gábor (Magos Mátyás az 55. percben), Kovács István (Ponczók Csaba a 63. percben), Gyurján Bence (Tóbiás Zsolt a 69. percben) - Oláh Zsolt (Skriba Máté a 69. percben) összeállításban szerepelt.

Fiataljaink remekül kezdték a mérkőzést, ötletes támadásokat vezettek és több gólhelyzetet dolgoztak - majd hagytak ki. A 18. percben vezetést szerezhettünk volna, Kovács Istvánt a 16-oson belül buktatta a román kapus, ám Hajnal Gábor nem tudta értékesíteni a büntetőt. A 28. percben aztán megszületett a vezető találat: Ízing Martin egy bal oldali szöget után fejelt a kapuba (1-0). A második félidőben a vendégek nagy erőket mozgósítottak, de így is a mieink uralták a játékot, és a 79. percben Skriba Máté beállította a végeredményt: a támadó lefutotta a védőket, majd balról, éles szögből a kapu bal oldalába lőtt (2-0). A mérkőzést igen sok néző tekintette meg, s a szurkolók a meccs után lelkesen ünnepelték a csapatot.

- A hétfői mérkőzéshez képest védekezésünk jelentősen javult, határozottan futballoztunk és már a középpályán sok labdát szereztünk - nyilatkozta a meccset követően az mlsz.hu-nak Zsivoczky Gyula. - Támadójátékunk is hatékony és veszélyes volt, és bár most is elég sok ziccert hagytunk ki, megérdemelten szereztük meg a győzelmet. Amiben továbbra is javulnunk kell az a gólhelyzetek kihasználása. Ám ezúttal mentálisan és fizikálisan is ellenfelünk fölé kerekedtünk, és ez biztató a jövőre nézve.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.