Harmadik helyen zártuk az izraeli tornát
U16 férfi   |   Archívum   |   2010. december. 12., 14:14
Harmadik helyen zártuk az izraeli tornát

A magyar U16-os válogatott lejátszotta utolsó mérkőzését is az izraeli nemzetközi tornán, Pisont István szövetségi edző együttese 1-0-ás vereséget szenvedett a szerb korosztályos csapattól, és ezzel a harmadik helyen végzett a viadalon.


A mieink az első két játéknap döntetlenje után a hibátlan mérleggel álló, a tornát már két forduló után megnyerő szerb együttessel mérkőztek meg. Pisont István a Hrabina Alex - Csábi Mihály (Erdős Gábor, 70.), Asztalos Dávid, Bobál Dávid, Tamás Krisztián - Kerékgyártó Dávid (Farkas Zoltán, 71.), Németh Márió - Bereczki Dániel, (Tóth László, 60.), Szántó Gergő (Ács Ádám, 54.), Vallejos Dominique (Popgeorgiev Pantelis, 60.) - Bobál Gergely összeállításban szerepeltette együttesét.

Az első félidőben a mieink futballoztak fölényben, remek iramot diktáltunk, jó néhány tetszetős, látványos akciót vezetett az együttes. A félidő második felében a szerbek nehezen tudtak kijönni a szorításból, ám a helyzeteinket ezúttal sem sikerült pontosan befejezni, így gólnélküli döntetlennel zárult a játékrész. A fordulás után feljött az ellenfél, és az 54. percben megszerezte a vezető találatot, amellyel végül megnyerte a mérkőzést.

Szerbia három győzelemmel az első helyen zárta a tornát, s miután a görögök és az izraeliek ma 1-1-es döntetlent játszottak egymással, a mieink a harmadik helyet szerezték meg.

- A szerbek elleni mérkőzés remek erőfelmérő volt számunkra, ma már láthatóan jobb állapotban volt a csapat, mint az első két mérkőzésen, szép dolgokat láttam a futballistáimtól - értékelt Pisont István a találkozó után. - A támadó játékunk is feljavult, a befejezések azonban ezúttal sem sikerültek. A második félidőben látható volt a feszített program okozta fáradtság a játékosaimon, nem tudtunk akkora iramot diktálni, mint az első játékrészben, és a szerbek ezt kihasználva megszerezték a győzelmet jelentő gólt. Az elmúlt négy napról összességében elmondható, hogy egy rendkívül hasznos, színvonalas tornán vehettünk részt, amelyen fontos nemzetközi tapasztalatra tehettek szert a futballisták. A játékunk kapcsán lehet ugyan némi hiányérzetem, de a hozzáállással elégedett voltam, a megbeszélt taktikai elemeket többé-kevésbé sikerrel valósította meg a csapat. Köszönettel tartozom a kluboknak, akik rendkívül jó fizikális állapotban bocsátották rendelkezésünkre a keret tagjait, ebből a szempontból nem lehetett panasz a futballistákra.

A torna végeredménye:

1. Szerbia 9 pont
2. Görögország 2 pont (2-3)
3. Magyarország 2 pont (1-2)
4. Izrael 2 pont (3-5)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.