Harcos döntetlen Ausztria ellen
U16 férfi   |   Archívum   |   2010. május. 11., 20:00
Harcos döntetlen Ausztria ellen

U16-os válogatottunk ma délután Bükön játszott határmenti barátságos mérkőzést Ausztria korosztályos csapata ellen, a találkozó 0-0-ás döntetlennel ért véget. A két együttes csütörtökön 18 órától a határ másik oldalán, Oberpullendorfban (Felsőpulya) ismét megmérkőzik egymással.

Pisont István szövetségi edző a Gelei Vince - Botka Endre (Zsirai Milán a 74. percben), Böszörményi Dániel, Szivási Péter, Hangya Szilveszter - Kállai Sándor (Paudits Patrik a 6. percben), Farkas Aurél (Halmai Ramon a 73. percben) - Prosszer Dániel (Huller Ádám az 57. percben), Illés Dávid (Milkó Dávid a 78. percben), Bese Barnabás (Kaiser László az 58. percben) - Péter Antal (Novothny Soma az 52. percben) összeállításban szerepeltette együttesét.

A találkozót az osztrákok kezdték jobban, csapatunk az első félidő jelentősebb részében védekezésre kényszerült, és csak ritkán tudott a vendég kapu elé kerülni. A védelmünk azonban jól állta a sarat, és a nagy erőkkel támadó osztrák fiatalok nem tudták bevenni a kapunkat. A második félidőben több labdát szereztünk, veszélyesebbek lettek az ellentámadásaink, és a hajrában néhány nagy helyzetet is kialakítottak fiataljaink. Gólt azonban nem sikerült szereznünk, miként a vendégek sem voltak eredményesek, a találkozó 0-0-ás döntetlennel ért véget.

- Egy nagyon jó ellenféllel szemben értünk el döntetlent, az osztrákok sokkal jobbak voltak, mint azt előzetesen vártam - nyilatkozta honlapunknak a mérkőzés után Pisont István. - Dinamikusak, gyorsak, kreatívak voltak, és az első félidőben nagyon nehezen tudtunk magunkra találni, volt olyan periódus, amikor a védekezésre kellett fordítanunk minden energiánkat. A második félidőben már többször eljutottunk a vendég kapuig, és két meccslabdánk is volt a végén, igaz, az osztrákoknak is akadtak lehetőségeik. Védekezésben jól teljesítettünk, támadásban azonban kicsit többet vártam az együttestől. Ausztria teljesen más ritmusban játszott, mint amit a futballistáim a hazai bajnokságban megszoktak, ellenfelünk bizonyos területeken előrébb tart nálunk.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.