Győzelemmel kezdett Moszkvában az U16-os válogatott
U16 férfi   |   Archívum   |   2013. augusztus. 13., 22:30
Győzelemmel kezdett Moszkvában az U16-os válogatott

Az oroszországi nemzetközi torna első meccsén Ciprus volt az ellenfél, válogatottunk Dragóner Filip góljával 1-0-ra győzött.

Szepessy László együttese Ciprussal, Skóciával és Ukrajnával került össze (a másik csoportot az orosz, a lett, a bolgár és az izraeli négyes alkotja), és az első forduló után vezeti a kvartettet. A ciprusiak ellen nagy csatában szereztük meg a győzelmet, mert bár végig irányítottuk a játékot, az ellenfél kontratámadásai veszélyesek voltak, az első félidőben büntetőhöz is jutottak egy ilyen ellentámadás végén. A tizenegyest a végig ragyogóan védő Demján Patrik hárította, a fordulás után pedig a támadóink is felnőttek a feladathoz, Kovács Dávid, Szász Balázs, Dragóner Filip és Cseszlai Bence is remek teljesítményt nyújtott. A hajrára felőröltük a ciprusiak erejét (ellenfelünknél három játékost is a fáradtság okozta izomgörcsök miatt kellett lecserélni), a győztes gólt öt perccel a lefújás előtt Dragóner Filip szerezte.

- Játékban hozni tudtuk azt a pluszt, ami végül győzelmet ért. Határozott, energikus ellenféllel játszottunk, amely rendkívül veszélyesen kontrázott. A kimaradt ciprusi büntető fordulópontot hozott, a cserékkel felgyorsult a támadójátékunk, és megérdemelt győzelmet arattunk. Ezen a meccsen belerázódtunk a nemzetközi ritmusba, de az is kérdés lesz, hogyan bírjuk majd a sorozatterhelést, hiszen öt nap alatt négy meccset kell játszanunk - mondta a mérkőzés után Szepessy László.

A csoport másik meccsén: Ukrajna-Skócia 2-2

U16-os nemzetközi torna, Moszkva
Magyarország-Ciprus 1-0 (0-0)
Magyarország: Demjén Patrik - Bodrogi János (Csákó Dániel, 50.), Czeglédy Levente, Szalai Attila, Gergényi Bence - Tajti Mátyás (Cseszlai Bence, 11.), Szőke Dániel (Dragóner Filip, 50.), Vogyicska Bálint - Bíró Ákos (Mészáros Dominik, 73.), Suscsák Máté (Szász Balázs, 50.), Kovács Dávid
Gólszerző: Dragóner a 75. percben

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.