Győzelem Svájc ellen
U16 férfi   |   Archívum   |   2010. szeptember. 14., 22:23
Győzelem Svájc ellen

U16-os válogatottunk lejátszotta első barátságos mérkőzését Zürichben a házigazda svájciakkal. A mieink végig egyenrangú ellenfelei voltak a hazaiaknak, és a kiváló játék győzelmet ért, együttesünk Bobál Gergely góljával 1-0-ra nyerni tudott. A két csapat csütörtökön ismét megmérkőzik egymással.

A svájci utánpótlást a legjobbak között jegyzik Európában, az alpesi ország U17-es csapata tavaly világbajnok, és Európa-bajnoki bronzérmes volt, ennek fényében Tuboly Frigyes együttese igen értékes győzelmet aratott. A szövetségi edző a Hrabina Alex - Csábi Mihály, Kovács Tamás, Bobál Dávid, Tamás Krisztián (Erdős Gábor, 78.) - Kerékgyártó Dávid (Németh Márió, 70.) Asztalos Dávid - Borkai Ádám (Tóth László 46.), Szántó Gergő (Ács Ádám 52.), Vallejos Dominique (Vida Krisztofer, 58.) - Bobál Gergely (Farkas Zoltán 65.) összeállításban szerepeltette együttesét, amely végig egyenrangú ellenfele volt a jó erőkből álló hazaiaknak. Csapatunk a 25. percben szerezte meg a találkozó egyetlen gólját, ekkor Asztalos Dávid kapufája után a kipattanót Bobál Gergely juttatta a svájci kapuba.

- Nagyon küzdelmes, hajtós meccset játszottunk, egy kiváló erőkből álló ellenféllel szemben. Örömteli, hogy felvettük velük a harcot, játékban végig partnerei voltunk a házigazdáknak, és egy szép támadás végén megszereztük a győztes találatot is. Még az út elején jár ez a csapat, de mindenképpen biztató a jövőre nézve, hogy ilyen meccset játszottunk a svájciakkal - nyilatkozta a találkozó után Tuboly Frigyes.

Csapatunk csütörtökön 19 órától ismét megmérkőzik a svájciakkal.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.