Fordítottunk, de nem nyertünk
U16 férfi   |   Archívum   |   2008. április. 21., 17:59
Fordítottunk, de nem nyertünk

U16-os válogatottunk hétfőn Pecicán mérkőzött meg a román korosztályos együttessel. Zsivoczky Gyula csapata 0-1-es hátrányba került az első félidőben, majd megfordította az eredmény, de végül 2-2-es döntetlent ért el.

A szerdai visszavágón a győzelem a cél

A szövetségi edző Ambrusics Róbert - Balázs Bálint (Hajnal Gábor az 57. percben), Kator Bence (Ízing Martin a 78. percben), Otikba Kenneth, Farkas Márk - Szakály Attila, Nagy Armand - Magos Mátyás, Ponczók Csaba (Salamon László a 66. percben), Gyurján Bence (Oláh Zsolt a 41. percben) - Skriba Máté (Tóbiás Zsolt a 62. percben) összeállításban szerepeltette az együttest.

A 25. percben egy szabadrúgás után a román gárda szerzett vezetést (1-0), s ebben az időszakban - bár a mieinknek is adódtak helyzeteik - a hazaiak uralták a játékot. A második félidőre azonban sokat javult játékunk, s a 49. percben egyenlítettünk is. Egy remek Magos Mátyás, Ponczók Csaba, Oláh Zsolt összjáték után utóbbi 12 méterről a kapuba lőtt (1-1). Válogatottunk a 60. percben vezetést is szerzett, Hajnal Gábor lépett ki a védők közül, s játékosunk éles szögből a léc alá emelt (1-2). A győzelmet azonban nem sikerült megszereznünk, a román gárda a 66. percben egy kapu előtti kavarodást követően egyenlített (2-2). A második félidő játéka az iram és a színvonal tekintetében is jó volt.

- Ez volt az első félkészülési mérkőzésünk az Eb-selejtezők jegyében - nyilatkozta a találkozó után Zsivoczky Gyula. - Egy szabadrúgás után hátrányba kerültünk, de ezután nagyszerű játékkal fordítottunk - ám végül, egy újabb rögzített játékhelyzet után egyenlített a román csapat. A játékosok koncentrációján javítani kell, ha ezt meg tudjuk oldani, lehetnek komoly sikereink, de amíg ezt a problémát nem tudjuk orvosolni, nem lehetnek kiugró eredményeink. Ennek érdekében dolgozunk tovább, szerdán, Gyulán, a meccs visszavágóján mindenképpen győzni szeretnénk.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.